Εθνική Ενότητα το νέο κόμμα Καρατζαφέρη - Μπαλτάκου: Θα μιλήσουμε και με διαγραφέντες της Χρυσής Αυγής

Εθνική Ενότητα το νέο κόμμα Καρατζαφέρη - Μπαλτάκου: Θα μιλήσουμε και με διαγραφέντες της Χρυσής Αυγής
Sooc

«Εθνική ενότητα» θα είναι το όνομα του νέου κόμματος που ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου οι κύριοι Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος. Πρόεδρος του νέου πολιτικού σχηματισμού που θα βρίσκεται δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ ο πρώην γενικός γραμματέας της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, και τότε στενός συνεργάτης του αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, θα είναι ο γενικός γραμματέαςγενικού γραμματέα.

«Το 90% των σημερινών πολιτικών είναι Μνημονιακοί. Είναι μια νέα προσπάθεια με παλιές ρίζες. Έχουμε ξεκινήσει επαφές και θα ολοκληρωθούν με τις προσκλήσεις σε πολιτικές προσωπικότητες. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τα πυρά», τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας, Γιώργος Καρατζαφέρης και σημείωσε πως είναι ακόμα νωρίς να γίνει συζήτηση για τα πρόσωπα, που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια, αν και εκτίμησε πως ανάμεσα στις σκέψεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, είναι η απόδραση μέσω της κάλπης.

«Δεν ξέρω εάν έχει τα αποθέματα, αλλά βρίσκεται σε αδιέξοδο. Βλέπω μια δυναμική πρωτόγνωρη για το κόμμα μας, έναν ούριο άνεμο. Οι πολέμιοι του χθες είναι σήμερα σύμμαχοι των μνημονιακών δυνάμεων. Ελπίζω να μην χρειαστεί η χώρα να βγει εκτός ευρώ, δεν ζούμε όμως και με τον φόβο της εξόδου, το έθνος μπορεί να προετοιμαστεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι κεντρώος πολιτικός», ανέφερε και ερωτηθείς για τους κυρίους Βορίδη και Γεωργιάδη συμπλήρωσε: «Η καρέκλα είναι ισχυρότερη του πατριωτισμού. Εάν θυσίασαν τον πατριωτισμό για την καρεκλοθηρία, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα».

Οι κύριοι Μπαλτάκος και Καρατζαφέρης επιβεβαίωσαν πως υπάρχουν επαφές με άλλοτε γαλάζια στελέχη, όπως οι κύριοι Μιχελάκης και Ντινόπουλος. Παράλληλα, ο πρώην γενικός γραμματέας της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι το νέο κόμμα θα μπορούσε να μιλήσει με διαγραφέντες από τη Χρυσή Αυγή.

«Οι ψηφοφόροι της ΧΑ είναι δικοί μας άνθρωποι. Από εμάς έφυγαν. Δε μπορείς να αγνοείς το 7% του ελληνικού λαού», επεσήμανε. «Είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ, του Καραμανλή και του Αβέρωφ», δήλωσαν οι κ.κ Καρατζαφέρης, Μπαλτάκος.

Σε φυλλάδιο που μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους αποκαλούν την Ελλάδα «χώρα υπό ξένη οικονομική κατοχή» και υποστηρίζουν πως η χώρα δεν έχει πραγματική αντιπολίτευση σε κανένα καίριο ζήτημα μάλιστα αναφέρουν πως η ελληνορθόδοξη ταυτότητα μας νοθεύεται.

Να σημειώσουμε πως στη συνέντευξη Τύπου δεν ήταν παρόντες οι κ.κ. Νικολόπουλος και Πολύδωρας αλλά παρέστη ο Βαΐτσης Αποστολάτος.

Διαψεύδει ο Ντινόπουλος

«Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με οποιοδήποτε άλλο πολιτικό φορέα. Άρα η σημερινή ανακοίνωση ίδρυσης νέου κόμματος , απλώς δεν με αφορά», δήλωσε από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος.

«Υπηρέτησα και θα εξακολουθήσω να υπηρετώ την Νέα Δημοκρατία. Όταν η πατρίδα περνάει την δοκιμασία της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ είναι περισσότερο επιτακτικό από ποτέ η παράταξή μας ενωμένη, υπό την νέα ηγεσία της, να δώσει τον αγώνα για να φύγει αυτή η καταστροφική κυβέρνηση. Σε αυτόν τον αγώνα είμαι –όπως πάντα- στην πρώτη γραμμή» δήλωσε ο κ. Ντινόπουλος.

H αντίδραση της ΝΔ

«Βλέπουμε μια απόπειρα να αποκτήσουν μια κάποια πολιτική έκφραση γνωστές προσωπικές φιλοδοξίες» είπε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος και συμπλήρωσε: «Δεν αφορά τη Νέα Δημοκρατία».

Δημοφιλή