ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/04/2016 11:14 EEST | Updated 09/04/2016 13:02 EEST

Μπαλάφας: Συμφωνία το αργότερο ως την Τρίτη. Εκλογές; Πού τις θυμήθηκαν;

Sooc

Στην εκτίμηση ότι στο επόμενο 48ωρο, το αργότερο μέχρι την Τρίτη, θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές» προέβη στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας.

«Θα είναι μια δύσκολη συμφωνία, το ξέραμε από το καλοκαίρι... μας επιβάλλουν μέτρα που έχουν αρνητικές επιπτώσεις» πρόσθεσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, υποστήριξε όμως ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα πληρώσει χαμηλότερο φόρο εισοδήματος» χωρίς να κάνει αναφορά στην έμμεση φορολογία. «Θα υπάρξουν κάποιες σκληρές περιπτώσεις σαν απόρροια της συμφωνίας του καλοκαιριού (...) αναλάβαμε σκληρές δεσμεύσεις για να μην βγούμε από το ευρώ» παραδέχτηκε . 

«Οι δανειστές, και ειδικά το ΔΝΤ, επιδιώκουν αρνητικά μέτρα, τους ξέρουμε, έχει σημασία τι κάνουμε εμείς. Έχουμε επιτύχει και μέτρα να έχουν τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις για την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού» σημείωσε ακόμη ο Γιάννης Μπαλάφας.

Σχετικά με το προσφυγικό διαβεβαίωσε ότι «μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Πειραιάς θα αδειάσει· ό,τι είναι να γίνει θα γίνει με πειθώ χωρίς βίαια μέτρα, αλλά να μην ακούν και οι πρόσφυγες καλοθελητές.»

Ο υφυπουργός Εσωτερικών απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Απα πα πα εκλογές πού τις θυμήθηκαν...να αφήσουμε το λαό να ηρεμήσει».