ΔΙΕΘΝΕΣ
09/04/2016 12:08 EEST | Updated 09/04/2016 12:08 EEST

Βρετανία: Καταδίκη παιδόφιλου που βίασε και άφησε έγκυο έφηβη και 8 χρόνια μετά βίασε το παιδί

Christopher Furlong via Getty Images
LIVERPOOL, UNITED KINGDOM - OCTOBER 02: 02: An exterior view of Liverpool Crown Court, where the trial of Sean Mercer, age 18, accused of murdering schoolboy Rhys Jones begins today at Liverpool Crown Court on October 2, 2008 in Liverpool, England. Eleven-year-old Rhys Jones died in the car park of the Fir Tree public house, Croxteth, by one of three bullets that struck him in the neck, on August 22, 2007 whilst walking home after playing football with his friends. (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες υπόθεσης επανειλημμένων βιασμών στο Λίβερπουλ (Βρετανία), για την οποία καταδικάστηκε σε 20ετή φυλάκιση ο 79χρονος Γκόρντον Ντιν.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Liverpool Echo, ο Ντιν βίαζε επανειλημμένα και κακοποιούσε το πρώτο του θύμα όταν ήταν μεταξύ 13 και 20 ετών. Όπως ειπώθηκε κατά τη δίκη στο δικαστήριο του Λίβερπουλ, κάποια στιγμή έμεινε έγκυος με το παιδί του – ωστόσο οκτώ χρόνια μετά τη γέννηση, άρχισε να βιάζει το κορίτσι, από την ηλικία των 8 μέχρι την ηλικία των 12.

Ο ίδιος απέρριπτε τις κατηγορίες και παραδέχτηκε τις πράξεις του μόνο όταν ήρθε αντιμέτωπος με ακλόνητα στοιχεία DNA. Όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, ο Ντιν έλεγε στα θύματά του ότι ήθελε να τα «στρώσει» με αυτόν τον τρόπο. Όσον αφορά στο πρώτο θύμα, την είχε γρονθοκοπήσει στο πρόσωπο, απειλώντας την ότι «θα συνέβαιναν άσχημα πράγματα» εάν έλεγε κάτι σε οποιονδήποτε.

Τα εγκλήματα του 79χρονου ήρθαν στο φως τον Δεκέμβριο, όταν το πρώτο θύμα μίλησε στην αστυνομία. Στη συνέχεια, η κόρη της αποκάλυψε πως είχε βιαστεί επίσης από τον Ντιν, όταν ήταν παιδί, ενώ υπάρχει αναφορά και για μια συμπλοκή μεταξύ του ιδίου, του πρώτου θύματος και μιας τρίτης γυναίκας, κατά την οποία χτύπησε το πρώτο θύμα, σπάζοντάς της το σαγόνι.

Ο ίδιος, όπως προαναφέρθηκε, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, ωστόσο η κατάθεση στοιχείων DNA ήταν καταλυτική. Ακόμη, το νεαρότερο θύμα δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι έπασχε από κατάθλιψη και τάσεις αυτοκτονίας. «Εξαιτίας του ποτέ δεν έμαθα πώς είναι να είσαι φυσιολογική. Νιώθω ότι μου έκλεψαν την παιδική μου ηλικία. Νιώθω βρώμικη και ανάξια, προϊόν αμαρτίας».

Sponsored Post