ΔΙΕΘΝΕΣ
10/04/2016 06:53 EEST | Updated 10/04/2016 06:53 EEST

Σύγχρονοι Ροβινσώνες: Tρεις άνδρες διασώθηκαν από έρημο νησί γράφοντας μήνυμα στην άμμο

Facebook/US Coastguard

Τρεις άνδρες που απομονώθηκαν σε ένα έρημο νησί στη μέση του Ειρηνικού ωκεανού διασώθηκαν αφότου έγραψαν στην άμμο «Help» (Βοήθεια).

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακτοφυλακή, οι ναυαγοί επιβίωσαν επί τρεις ημέρες στο νησί μέχρι που διασώθηκαν με τον «παραδοσιακό» τρόπο που έχουμε μάθει οι περισσότεροι μέσα από τις ταινίες.

Οι άνδρες κατευθύνονταν με την βάρκα τους από τις Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας προς άγνωστη κατεύθυνση, όταν παρασύρθηκαν από ισχυρά ρεύματα στη μέση του ωκεανού. Ένα κύμα αναποδογύρισε την βάρκα τους και εκείνοι αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν δύο μίλια μέχρι την πλησιέστερη ακτή.

Οι σύγχρονοι ναυαγοί επέζησαν τρεις ημέρες στη νήσο Fanadik και κατάφεραν να διασωθούν με τον πιο κινηματογραφικό τρόπο: γράφοντας ένα μήνυμα στην άμμο. Μετά από ώρες περιπολιών πάνω από τον Ειρηνικό, το λιμενικό σώμα των ΗΠΑ εντόπισε τους άνδρες χάρη στο μήνυμα που είχαν γράψει στην άμμο. Οι ίδιοι μάλιστα κουνούσαν τα πορτοκαλί τους σωσίβια για να κάνουν ορατή την παρουσία τους.

This isn't the set of Castaway...Through efforts by the Coast Guard and the Navy's U.S. Pacific Fleet, U.S. 7th Fleet,...

Δημοσιεύτηκε από U.S. Coast Guard Hawaii Pacific στις Σάββατο, 9 Απριλίου 2016