Ο ΣΥΡΙΖΑ «καρφώνει» αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για σχέσεις με Χρυσή Αυγή – Ψάχνουν τον κρανοφόρο kickboxer

Ο ΣΥΡΙΖΑ «καρφώνει» αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για σχέσεις με Χρυσή Αυγή – Ψάχνουν τον κρανοφόρο kickboxer
eurokinissi

Τη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. «δείχνουν» κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνη για τις εικόνες της περασμένης Παρασκευής στον Πειραιά, όπου άνδρες των ΜΑΤ απεικονίστηκαν σε φωτογραφίες να βρίσκονται δίπλα δίπλα με μέλη της Χρυσής Αυγής.

Παρά την αρχική αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που σε ανακοίνωσή του ζητούσε πειστικές απαντήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα για τη στάση τω παριστάμενων αστυνομικών δυνάμεων, στη συνέχεια το «χάσμα» ανάμεσα στις δύο πλευρές γεφυρώθηκε. Για να γίνει αυτό «φωτογραφήθηκαν» ως υπεύθυνοι οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που δεν έλεγξαν τη λειτουργία των δυνάμεων των ΜΑΤ και… απαλλάχθηκε η πολιτική ηγεσία που έχει υποσχεθεί την πλήρη εξυγίανση του Σώματος.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξή του στο «Mega» κάλυψε πλήρως τον κ. Τόσκα «αδειάζοντας» τους επιχειρησιακούς υπεύθυνους, οι οποίοι για τον κ. Ρήγα είναι οι αποκλειστικοί υπαίτιοι. Ο γραμματέας της Κ.Ε. μίλησε μάλιστα για ύπαρξη αντιδημοκρατικών θυλάκων στους κόλπους της Αστυνομίας.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν την περασμένη Παρασκευή από τις εικόνες που έδειχναν άνδρες των ΜΑΤ να δείχνουν ανοχή στη δράση χρυσαυγιτών, ο κ. Νίκος Τόσκας είχε επικοινωνία με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και επέλεξε να μην απαντήσει δημόσια στην αρχική επικριτική προς τον ίδιο ανακοίνωση του κόμματος.

Ο υπουργός τους εξήγησε το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας στον Πειραιά και ύστερα από την… καλή θέληση που επέδειξαν οι δύο πλευρές το περιστατικό θεωρήθηκε λήξαν. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι ο κ. Τόσκας δεν προβληματίστηκε για την εξέλιξη που πήρε η περιφρούρηση των συγκεντρώσεων της Χρυσής Αυγής και των αντιφασιστικών οργανώσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκε στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. εντολή να βρεθούν οι αστυνομικοί συγκεκριμένων διμοιριών που φαίνονται σε φωτογραφίες και βίντεο να δείχνουν περίεργη ανοχή στους χρυσαυγίτες ή και να συνομιλούν μαζί τους.

Ήδη έχει συγκεντρωθεί οπτικοακουστικό υλικό και θα γίνει προσπάθεια να ταυτοποιηθούν οι συγκεκριμένοι άνδρες. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα θα κληθούν από σήμερα να δώσουν εξηγήσεις.

Έρευνες γίνονται και για τον εντοπισμό των μελών της Χρυσής Αυγής που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια. Η Αστυνομία επικεντρώνεται στη σύλληψη του κρανοφόρου με το μαύρο μπλουζάκι με την επιγραφή «kick boxing» που επιχείρησε να χτυπήσει στο κεφάλι οπερατέρ του τηλεοπτικού σταθμού «Ε», ο οποίος σώθηκε την τελευταία στιγμή με έναν ελιγμό που πρόλαβε να κάνει. Ένας άνδρας των ΜΑΤ προφύλαξε την ώρα της επίθεσης τον δημοσιογράφο του ίδιου σταθμού που βρισκόταν στο ίδιο σημείο και ήταν ο επόμενος στόχος του δράστη. Ο κρανοφόρος, ο οποίος φορούσε γάντια για να μην αφήσει αποτυπώματα, συμμετείχε και στις συμπλοκές με μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων και έχει, σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα τα χαρακτηριστικά ενός μέλους ακροδεξιού τάγματος εφόδου.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, βασιζόμενοι σε καταθέσεις μαρτύρων, αναζητούν, επίσης, έναν 25χρονο ύποπτο, ο οποίος είχε προσαχθεί στις 18 Μαΐου 2014, ημέρα βουλευτικών εκλογών, για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Ο συγκεκριμένος νεαρός έχει εμφανιστεί σε συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής σε επεισόδια με μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.

Δημοφιλή