"Λευκός καπνός": Ξαναρχίζει το Κύπελλο, αποφεύγουμε το Grexit

"Λευκός καπνός": Ξαναρχίζει το Κύπελλο, αποφεύγουμε το Grexit
contra

Το χρονοδιάγραμμα αποφυγής του Grexit καθορίστηκε την Τρίτη και μέχρι την Παρασκευή θα οριστικοποιηθεί η επανέναρξη του Κυπέλλου.

Στις κινήσεις που θα γίνουν ώστε να αποφευχθεί το Grexit και να συνεχιστεί το Κύπελλο Ελλάδας συμφώνησαν ο Σταύρος Κοντονής και η FIFA, όπως δήλωσε ο Σταύρος Κουτσοκούμνης μετά την συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργού Αθλητισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΠΟ αποσύρει την προσφυγή της στο ΣτΕ και αιτείται την επανεκκίνηση του Κυπέλλου. Στη συνέχεια, ο κ.Κοντονής αποφασίζει την επανέναρξη και η FIFA ξεκινά εργασίες για την πλήρη εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου της. Δηλαδή, έρχεται στην Ελλάδα προκειμένου να ξεκινήσει νέες επαφές εργασίας, για τον "έλεγχο" των κανονισμών της Επιτροπής Δεοντολογίας και του καταστατικού της ΕΠΟ.

Όταν αποφασιστεί η επανέναρξη του Κυπέλλου τότε η ΕΠΟ και ο Κοντονής θα συμφωνήσουν από κοινού τον τρόπο διεξαγωγής του. Το πιθανότερο είναι τα ματς να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, όπως και ο τελικός του ΟΑΚΑ. Επίσης, είναι πολύ πιθανό τον τελικό να τον σφυρίξει ξένος διαιτητής. Αυτή τη στιγμή το σενάριο ενός τελικού με μαθητές, ή ενός τελικού μακριά από την Αθήνα δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Οψόμεθα...

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ.Κοντονή, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και εκπρόσωπος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Υπάρχει δέσμευση για να ξαναρχίσει το Κύπελλο. Δεν έχουμε συμφωνήσει για τον τελικό. Επαναλαμβάνω ότι υπάρχει η δέσμευση να αρχίσει ξανά το Κύπελλο. Θα δούμε πώς θα γίνει ο τελικός. Ισως εκτός Αθήνας, ίσως χωρίς κόσμο, ίσως με παιδιά στις εξέδρες. Η ΕΠΟ θα στείλει τις απόψεις της στο Υπουργείο. Mέχρι την Παρασκευή ο κ. Κοντονής αποφασίζει οριστικά την επανέναρξη του Κυπέλλου".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, είπε: "Ας μη βιαζόμαστε μέχρι την Παρασκευή. Δεν θα πω αν το ποδόσφαιρο βγαίνει ηττημένο. Το θέμα είναι να έχουμε ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να σας το πω με βεβαιότητα. Ίσως έχει αποφευχθεί το Grexit. Εμείς κάναμε προσφυγή στο ΣτΕ για το Κύπελλο. Από τη στιγμή που θα γίνει, δεν υπάρχει λόγος προσφυγής. Προλαβαίνουμε να τελειώσουμε με το Κύπελλο, αρκεί να το οριστικοποιήσουμε την Παρασκευή".

Πηγή: contra.gr

Δημοφιλή