ΔΙΕΘΝΕΣ
12/04/2016 03:53 EEST | Updated 12/04/2016 03:56 EEST

Επιτροπή της Κάτω Βουλής ψήφισε υπέρ της παραπομπής της προέδρου της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ

ASSOCIATED PRESS
Brazil's President Dilma Rousseff bites on her fingernail during a signing ceremony for land reform agreements, at the Planalto Presidential Palace, in Brasilia, Brazil, Friday, April 1, 2016. Rousseff, who is battling the biggest recession in decades and a corruption probe that has circled in on members of her inner circle, is facing impeachment proceedings in Congress on allegations she violated fiscal laws. (AP Photo/Eraldo Peres)

Μία επιτροπή της Κάτω Βουλής, στο Κογκρέσο της Βραζιλίας ψήφισε με πλειοψηφία 38 έναντι 27 ψήφων υπέρ της παραπομπής της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες για παραβίαση των νόμων του προϋπολογισμού της χώρας, προκειμένου να στηρίξει οικονομικά την επανεκλογή της, το 2014.

Την Κυριακή, αναμένεται να διεξαχθεί ψηφοφορία στην ολομέλεια της Κάτω Βουλής, ενώ αν η πρόταση παραπομπής ψηφιστεί από τα 2/3 των βουλευτών, τότε, αυτή θα σταλεί στη Γερουσία.

Στην περίπτωση που με απλή πλειοψηφία αποφασιστεί η παραπομπή της, θα απαλλαχθεί από τα καθήκοντά της άμεσα για ένα εξάμηνο, ενώ την προεδρία της χώρας, αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος, Μισέλ Τέμερ.

Η Βραζιλία βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης και αστάθειας γύρω από τις δραστηριότητες της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας (Petrobras) με πολιτικές προεκτάσεις.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post