Ο Καρατζαφέρης μιλά για τις offshore και τις μίζες στα εξοπλιστικά

Ο Καρατζαφέρης μιλά για τις offshore και τις μίζες στα εξοπλιστικά
Sooc

Στις υποθέσεις με τις offshore και τις μίζες στα εξοπλιστικά αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας, Γιώργος Καρατζαφέρης, στην εκπομπή «Στον Ενικό». Απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου σχετικά με το κατά πόσο η αξία του πατριωτισμού που ασπάζεται το νέο κόμμα συνδέεται με τις offshore εταιρείες, ο κ. Καρατζαφέρης εξήγησε ότι απαλλάχθηκε από το Συμβούλιο Εφετών για τις μίζες και αθωώθηκε για τις offshore.

«Ο Καρατζαφέρης έχει τις περισσότερες φορολογικές δηλώσεις από Έλληνα πολιτικό, 52 δηλώσεις από τα 16 ετών. Είμαι ο μόνος που έδωσα 1 εκατ. ευρώ από την κρατική επιδότηση στο ταμείο ανεργίας. Είμαι ο μόνος που δεν πήρα δάνειο ούτε ένα ευρώ από καμία τράπεζα για το κόμμα του. Είμαι η μόνη τηλεόραση της Ελλάδος που δεν έχει δάνειο ούτε ένα ευρώ. Να απολογηθώ γιατί έκανα περιουσία πριν την πολιτική; Επειδή δεν χρωστάω ένα ευρώ σε καμία τράπεζα; Να απολογηθώ γιατί είμαι εργατικός και νοικοκύρης;», είπε.

O ίδιος εξήγησε ότι προχώρησε στην ίδρυση offshore εταιρειών γιατί «έκανε δουλειές στο Λονδίνο».

«Μοίραζα την Τv Press παγκοσμίως, με βάση το Λονδίνο, στους Έλληνες του εξωτερικού. Αυτά τα χρήματα είχαν μείνει εκεί και είχαν φορολογηθεί κανονικά», είπε.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας σημείωσε ότι εάν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός, ο τέως βασιλιάς θα μπορούσε να έχει τον ρόλο πρεσβευτή, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να επιτευχθείκαλύτερη επικοινωνία με χώρες που έχουν τη βασιλευομένη δημοκρατία ως πολίτευμα. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του πολιτεύματος στην Ελλάδα. Παράλληλα χαρακτήρισε «υψηλότατη πρόκληση» ενδεχόμενη συνεργασία με τον γιό του τέως βασιλιά, Νικόλαο.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε ταυτόχρονα ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει ελπίδα επιβίωσης για την Ελλάδα. «Δεν υπάρχει η υπογραφή μου για μείωση μισθών και συντάξεων. Δεν ζήτησα ούτε καρέκλες ούτε αντιπροεδρία. Έμεινα έξω. (...) Έχω μία συνέπεια. Είμαι ευρωσκεπτικιστής. Εγώ αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι η Ευρώπη όπως έχει και όπως πηγαίνει δεν δημιουργεί καμία ελπίδα επιβίωσης στη χώρα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας.

«Με την δραχμή θα είναι καλύτερα. Το 2001 πριν έρθει το ευρώ είπα δημοσίως ότι θα φέρει πείνα, δυστυχία. Είπα τότε να μην πάμε στο ευρώ. Το προβλέπω αυτό 10 χρόνια πριν πτωχεύσει η χώρα. Το ευρώ θα πεθάνει. Να βρούμε άλλες λύσεις έξω από το ευρώ», σημείωσε.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή Μπαλτάκου στο νέο κόμμα, ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας είπε ότι «δεν είναι μικρό μέγεθος ο Μπαλτάκος. Αν του δοθεί η ευκαιρία μπορεί να εξελιχθεί σε έναν Αντώνη Λιβάνη ή σε έναν Γιάννη Αγγέλου. Έχω τη διάθεση να αφήσω στον Τάκη Μπαλτάκο να κάνει το παιχνίδι. Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης στο πινγκ πονγκ που δεν βρήκε ποτέ καλό συμπαίκτη».

Σε ερώτηση αν θα συνεργαζόταν με την Χρυσή Αυγή ο Γιώργος Καρατζαφέρης απάντησε ότι δεν είναι φασίστας και δεν έχει σχέση με τις ναζιστικές οργανώσεις. «Αυτοί δεν έχουν καμία σχέση μαζί μας. Εγώ είχα θέσει πρώτο θέμα τους λαθρομετανάστες αλλά δεν θα πάω ποτέ στο λιμάνι να τους πετάξω στη θάλασσα. Είμαι υπέρ του νόμου και της τάξης, που δεν γίνεται ενίοτε με γαρδένιες», είπε.

«Συνομιλώ με πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ταμπού δεν έχω κανένα και με κανέναν αλλά φασίστας και ναζιστής δεν είμαι», πρόσθεσε.

Δημοφιλή