Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-0

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-0
contra

Η Ατλέτικο του Ντιέγο Σιμεόνε έκανε την υπέρβαση και με τη νίκη της με 2-0 στο «Βιθέντε Καλδερόν» απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Και τα δύο χρυσά γκολ των Μαδριλέων ο Γκριεζμάν.

Η εικόνα του αγώνα

Αδιαφορώντας εντελώς για την κατοχή της μπάλας, η Ατλέτικο επιχείρησε να εγκλωβίσει πρώτα την αντίπαλό της και να την χτυπήσει χωρίς να έχει πολλά-πολλά με την στρογγυλή θέα. Ο,τι και αν είχε στο μυαλό του ο Ντιέγο Σιμεόνε, δούλεψε στην εντέλεια αφού η Μπαρτσελόνα έκανε την πρώτη τελική της προσπάθεια στο 34' (φάουλ του Μέσι) ενώ δύο λεπτά αργότερα η Ατλέτικο κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Η σέντρα με το εξωτερικό από τον Σαούλ βρήκε τον Γκριεζμάν μόνο του μέσα στην περιοχή, γεγονός που επέτρεψε στον Γάλλο με μία ωραία κεφαλιά να γράψει το 1-0. Ηταν το 36ο λεπτό του ματς και η Μπαρτσελόνα δεν είχε κάνει τελική σε ροή αγώνα. Και αυτή που έκανε πάντως (ένα μάλλον άνευρο σουτ του Νεϊμάρ) δεν απείλησε, σε αντίθεση με την Ατλέτικο που με τον ταχύτατο Καράσκο δημιούργησε και τις προϋποθέσεις για το 2-0 στο 44' (με την Μπαρτσελόνα να βγάζει προβλήματα στο τρανζίσιον).

Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε, δεν μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά αφού η Ατλέτικο δεν είχε καμία ανάγκη να το κάνει. Η Μπαρτσελόνα που καιγόταν δεν διέθετε τις λύσεις και τη φρεσκάδα είναι η αλήθεια και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι τις μεγάλες ευκαιρίες τις έχαναν οι γηπεδούχοι (δοκάρι στο 53' με τον Σαούλ, 61' κοντινό σουτ του Γκριεζμάν που έβγαλε ο Τερ Στέγκεν).

Ο Λουίς Ενρίκε, ιδιαίτερα προβληματισμένος από την εικόνα της ομάδα του, έκρινε ότι δεν χρειαζόταν ούτε δεξιό μπακ ούτε δεύτερο αμυντικό χαφ. Εξω λοιπόν οι Αλβες και Ράκιτιτς, μέσα οι Σέρχι Ρομπέρτο και Αρντάν και γαία πυρί μιχθήτω! Ακόμα και μ' αυτό το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης πάντως η Μπαρτσελόνα δεν έκανε την πολύ μεγάλη φάση μπροστά από τα καρέ του Ομπλακ.

Αντιθέτως, στο 88', όταν πια τα ρίσκα ήταν τεράστια και οι χώροι απέραντοι η Ατλέτικο έκανε το 2-0 με το χτύπημα πέναλτι του Γκριεζμάν (καθαρό χέρι του Ινιέστα). Το πρόβλημα για τον κατά τα άλλα άριστο διαιτητή Ριτσόλι είναι το χέρι του Γκάμπι δύο λεπτά αργότερα συνιστούσε πέναλτι και όχι απλό φάουλ. Ο Ιταλός δεν το είδε, ο Μέσι αστόχησε στο ελεύθερο χτύπημα και η ιστορία έγραψε Ατλέτικο!

Οι συνθέσεις

Ατλέτικο: Όμπλακ, Χουανφράν, Λούκας Ερνάντεθ, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Φερνάντες (92' Σάβιτς), Κόκε, Σαούλ, Καράσκο (74' Πάρτεϊ), Γκριεζμάν.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες (64' Σέρχι Ρομπέρτο), Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (64' Αρντά Τουράν), Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

Πηγή contra.gr

Δημοφιλή