ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/04/2016 13:29 EEST | Updated 13/04/2016 13:43 EEST

Τα κόμματα ξεκίνησαν «πόλεμο» στο Twitter. H διαδικτυακή αψιμαχία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που «έριξε» το ίντερνετ

Twitter/ND

Σε διαδικτυακή «αναμέτρηση» στο Twitter προχώρησαν Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις πρόσφατες συνεντεύξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις οποίες ζητεί την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα και την διεξαγωγή εκλογών.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο λογαριασμός που διατηρεί το ΠΑΣΟΚ στο Twitter δημοσίευσε μια κινούμενη φωτογραφία (GIF) που δείχνει την αλλαγή της στάσης του προέδρου της ΝΔ στο θέμα των εκλογών μέσα σε λίγους μήνες: «Δεν βιάζομαι να γίνω πρωθυπουργός», είχε πει ο Μητσοτάκης στις 2 Φεβρουαρίου. «Τολμήστε να πάμε σε εκλογές», είπε στις 29 Μαρτίου. «Υπευθυνότητα #not», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός, αλλά ζητάει επίμονα εκλογές», γράφει η περιγραφή της φωτογραφίας.

Στο ίδιο καυστικό και χιουμοριστικό πνεύμα, η Νέα Δημοκρατία απάντησε στο ΠΑΣΟΚ με μια άλλη φωτογραφία, με την οποία προσπάθησε να μειώσει την παρουσία του κόμματος στην πολιτική σκηνή της χώρας. Η φωτογραφία δείχνει τη λέξη «ΠΑΣΟΚ» γραμμένη στη γραμμή αναζήτησης της Google και από κάτω, στα αποτελέσματα, να γράφεται το εξής: «Δυστυχώς δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για την αναζήτηση “ΠΑΣΟΚ”» (suggestions: λεφτά υπάρχουν).

Μία ώρα μετά, το ΠΑΣΟΚ απαντά με ένα γράφημα που δείχνει την εξέλιξη των δημοσίων δαπανών και εσόδων σε ποσοστό του ΑΕΠ «με υπογραφή Νέας Δημοκρατίας». «Keywords: Σεμνά και ταπεινά», γράφει η εικόνα, την οποία συμπληρώνει το πορτρέτο του Κώστα Καραμανλή.

Στη συζήτηση, η οποία θυμίζει αρκετά τις «αψιμαχίες» Αμερικανών πολιτικών ή ξένων επιχειρήσεων στο διαδίκτυο, συμμετείχαν και οι χρήστες του Twitter. Μετά το τελευταίο γράφημα του ΠΑΣΟΚ, ένας χρήστης ανέβασε μια φωτογραφία του Άκη Τσοχατζόπουλου να ποζάρει στην κάμερα κρατώντας ένα αλκοολούχο ποτό. «Άστο Νέα Δημοκρατία, το 'χω», γράφει ο χρήστης στην περιγραφή. Άλλοι χρήστες μάλιστα ζητούν και από άλλα κόμματα να μπουν στο «παιχνίδι» και να συμμετάσχουν με χιουμοριστικά GIFS στη συζήτηση.

Διαβάστε ακόμα: