Καμμένος: Συκοφαντίες τα περί offshore - Εξηγήσεις ζητούν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Καμμένος: Συκοφαντίες τα περί offshore - Εξηγήσεις ζητούν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι
Sooc

Για «συκοφάντες» έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που συνδέουν την οικογένειά του με offshore στη Μ. Βρετανία.

«Συνεχίζουν την επίθεση ακόμη και στο νεκρό πατέρα μου, παρότι δικαιώθηκε από όλες τις αρχές, όπως το ΣΔΟΕ, για το περίφημο σκάφος αναψυχής που κατείχε, δήλωνε και φορολογείτο στην Ελλάδα επί χρόνια. Η “ανακάλυψη” των εγγράφων βρετανικής εταιρείας με δηλωμένη έδρα ιδιοκτήτη στη Γλυφάδα, αφορά εταιρεία συσταθείσα με μοναδικό σκοπό την επανανηολόγηση και την πώληση του ανωτέρω σκάφους αναψυχής.Δεν έχω ουδεμία σχέση με αυτή και λόγω του θανάτου του πατέρα μου δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί καμιά οικονομική ή άλλη πράξη. Όπως και κατά την προηγούμενη επίθεση οι καταδικασθέντες συκοφάντες θα πληρώσουν ξανά» δήλωσε ο κ. Καμμένος.

ΠΑΣΟΚ: Να απαντήσει πειστικά

Από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Εμείς δεν θα σπεύσουμε να υιοθετήσουμε τις καταγγελίες κατά του κ Καμμένου, όπως με τον γνωστό λαϊκισμό και την αμετροέπεια του θα έπραττε ο ίδιος. Όμως οφείλει να απαντήσει πειστικά με επιχειρήματα και όχι αερολογίες.Γιατί δεν μπορεί ο αυτοαποκαλούμενος πολέμιος της διαφθοράς και της διαπλοκής, να μη προλαβαίνει να μετρά τις οικογενειακές offshore».

Ποτάμι: Να δοθούν εξηγήσεις, η χώρα δεν αντέχει ψιθύρους για νέα σκάνδαλα

Το Ποτάμι, με ανακοίνωσή του, καλεί την κυβέρνηση και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να δώσουν εξηγήσεις για όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την ίδρυση δυο offshore εταιρειών από τον πατέρα του κ. Καμμένου, λίγο πριν το θάνατό του, τον Φεβρουάριο.

«Τις μέρες που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξιφουλκούσε με γενικόλογα εναντίον της διαφθοράς και της διαπλοκής, η οικογένεια Καμμένου ίδρυε στο Λονδίνο offshore της "μιας λίρας και μιας μετοχής" με άγνωστο αντικείμενο εργασιών και άγνωστα περιουσιακά στοιχεία», αναφέρει το Ποτάμι και προσθέτει:

«Ο υπουργός Αμύνης κ. Καμμένος και κληρονόμος πρώτου βαθμού της οικογένειάς του, θα πρέπει τώρα να απαντήσει συγκεκριμένα ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία των νέων offshore της οικογένειάς του. Η χώρα δεν αντέχει νέους ψιθύρους για νέα σκάνδαλα, στην κορυφή μάλιστα της κυβέρνησης. Οι γκρίζες περιοχές πρέπει τώρα να φωτιστούν. Και όχι με γενικόλογες απαντήσεις αλλά με στοιχεία».

Δημοφιλή