ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/04/2016 05:10 EEST | Updated 13/04/2016 06:46 EEST

Εκπαιδευτές οδήγησης απέκλεισαν το υπουργείο Μεταφορών

Eurokinissi/ Photo αρχείου

Σε αποκλεισμό του υπουργείου Μεταφορών προχώρησαν το πρωί οι εκπαιδευτές οδήγησης που διαμαρτύρονται λόγω της κατάργησης με νόμο (για το ενιαίο μισθολόγιο), των σχετικών επιδομάτων που λάμβαναν.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών οδήγησης, κ. Ηλιάδης σημείωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμός «ΜEGA» ότι η αποχή από τα καθήκοντά τους έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Ιανουαρίου.

Πρόσθεσε ότι ο κλάδος έχει πρόβλημα να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές και τις φορολογικές του υποχρεώσεις ενώ σημείωσε ότι πάνω από 10.000 είναι ο κόσμος που περιμένει να πάρει το δίπλωμά του. Η ειρηνική τους διαμαρτυρία -διασαφήνισε- έξω από το υπουργείο θα διαρκέσει μέχρι τις 10:00.

Από τη μεριά της, η υφυπουργός Μεταφορών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη επισήμανε ότι "ο αγώνας μας είναι κοινός με τους εξεταστές", ενώ τόνισε ότι χθες έγινε μια πρώτη επαφή με τα τεχνικά κλιμάκια.

"Τους είχαμε αποστείλει 2-3 έγγραφα που αναλύαμα αριθμητικά την κατάσταση, αρχικά ήταν αρνητικοί", σημείωσε η υφυπουργός. Κατόπιν εξηγήσεων, ωστόσο, ανέφερε ότι "μείναμε σύμφωνοι ότι θα επανέλθουμε με νέο έγγραφο", με βάση τα δεδομένα της χθεσινής συζήτησης ενώ θα υπάρξει και επόμενο ραντεβού εφόσον αυτό που τους αποσταλλεί δεν κρίνεται επαρκές.

Αναγνώρισε ότι τα στοιχεία τα είχαν μελετήσει, αλλά "ως υπουργός τους κατέστησα σαφές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια συγκεκριμένη πραγματικότητα" επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει επάρκεια προσωπικού, ενώ το κράτος χάνει έσοδα και οι πολίτες ταλαιπωρούνται.

Κινητοποίηση και στα Χανιά

Σε αποκλεισμό της εισόδου της Διεύθυνσης Μεταφορών Χανίων έχουν προχωρήσει από το πρωί της Τετάρτης οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών. Η κινητοποίηση γίνεται και σε άλλες πόλεις, καθώς οι εκπαιδευτές διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι εδώ και περίπου 1,5 μήνα απέχουν των καθηκόντων τους οι εξεταστές, για τη χορήγηση ικανότητας οδηγού, με το επιχείρημα ότι δεν λαμβάνουν το σχετικό επίδομα, δεδομένου ότι οι εξετάσεις γίνονται εκτός ωραρίου εργασίας τους.

Οι εκπαιδευτές έχουν παρατάξει τα οχήματά τους στην είσοδο της υπηρεσίας και έχουν αναρτήσει πανό στην εξωτερική πόρτα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους, Νεκτάριο Παπαθεοφώνους, «η πολιτεία θα πρέπει άμεσα να βρει λύση, καθώς από τη συνεχιζόμενη απεργία οι επαγγελματίες του χώρου έχουν υποστεί σοβαρή οικονομική ζημιά, ενώ εκατοντάδες πολίτες στερούνται τη δυνατότητα να αποκτήσουν άδεια οδήγησης, με το πρόβλημα να είναι μεγαλύτερο στους επαγγελματίες οδηγούς».

Η κινητοποίηση των εκπαιδευτών θα διαρκέσει έως τις 12 το μεσημέρι και αμέσως μετά προγραμματίζεται μηχανοκίνητη πορεία μέχρι την αντιπεριφέρεια, όπου και θα επιδοθεί ψήφισμα.

(Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)