Η μεγάλη απόδραση: Ένα χταπόδι ξεγλίστρησε από ενυδρείο καταστρώνοντας ένα εκπληκτικό σχέδιο

Η μεγάλη απόδραση: Ένα χταπόδι ξεγλίστρησε από ενυδρείο καταστρώνοντας ένα εκπληκτικό σχέδιο

Το γύρο του κόσμου κάνει η απίστευτη είδηση ότι ένα χταπόδι από το Εθνικό Ενυδρείο της Νέας Ζηλανδίας "απέδρασε" από το ενυδρείο και γύρισε στη θάλασσα.

Το χταπόδι βρήκε την ευκαιρία να αποδράσει όταν οι υπεύθυνοι του ενυδρείου του Napier άφησαν για λίγο ανοιχτό το καπάκι της γυάλας του μετά τις εργασίες συντήρησης,αναφέρει το BBC.

Σύμφωνα με το χρονικό της απόδρασης,ο Inky όπως ονομάζεται, όταν όλοι είχαν φύγει από τον χώρο του ενυδρείου, έσπρωξε το καπάκι και περπάτησε στο διάδρομο. Στη συνέχεια, άνοιξε το σιφόνι μιας αποχέτευσης και εξαφανίστηκε στον ωκεανό.

Photo of Inky on the National Aquarium of New Zealand's Facebook page.

Η ευελιξία του τον βοήθησε να εισχωρήσει στον σωλήνα ενώ σύμφωνα με το προσωπικό του χώρου το χταπόδι κατά την έξοδό του άφησε τα αποτυπώματά του στο πάτωμα όπου κυλίστηκε.

"Κατάφερε να ξεφύγει σε μία από τις τρύπες αποστράγγισης που οδηγούν στον Ειρηνικό Ωκεανό", δήλωσε ο διευθυντής του ενυδρείου Rob Yarrall. "Δεν μας άφησε ούτε ένα μήνυμα", σχολίασε αστειευόμενος και πρόσθεσε "Αν και ο σωλήνας είναι περίπου 15 εκατοστά, τα χταπόδια είναι αρκετά ευέλικτα και μπορούν να περάσουν από τόσο στενά περάσματα".

Τα χταπόδια είναι εξαιρετικά ευφυή πλάσματα. Στο Κέντρο Θαλάσσιας Εκπαίδευσης στο Ουέλιγκτον ένα άλλο χταπόδι είχε την συνήθεια κάθε νύχτα να βγαίνει από την δεξαμενή του να κλέβει καβούρια από άλλη δεξαμενή και μετά να επιστρέφει στον χώρο του.

Δημοφιλή