Ένταση σε συνέντευξη Τύπου της «Ηλεκτρονικής Αθηνών» με εξοργισμένους εργαζόμενους

Ένταση σε συνέντευξη Τύπου της «Ηλεκτρονικής Αθηνών» με εξοργισμένους εργαζόμενους
SOOC

Ακόμη μια ελληνική επιχείρηση, με 45 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, έκλεισε αφήνοντας εκατοντάδες υπαλλήλους άνεργους. Η ανακοίνωση πτώχευσης της «Ηλεκτρονικής Αθηνών», μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωσή της, προκάλεσε σοκ στους 450 εργαζόμενους και στις οικογένειές τους και πλέον θα πρέπει να ζήσουν με την αγωνία της επόμενης ημέρας.

Στην ανακοίνωση η εταιρεία εξηγεί πως οι λόγοι που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τα capital controls, αλλά και η στάση των δανειστριών τραπεζών.

Εν τω μεταξύ ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτης στην συνέντευξη Τύπου που επιχείρησε να παραχωρήσει η διοίκηση της εταιρίας «Ηλεκτρονική Αθηνών», στο κτίριο του ΕΒΕΑ.

Εργαζόμενοι εισέβαλαν διακόπτοντας τη συνέντευξη, διαμαρτυρόμενοι για την αιφνιδιαστική ανακοίνωση πτώχευσης της εταιρίας, η οποία εγκρίθηκε χθες από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Παράλληλα, κατηγορούν την διοίκηση της εταιρίας ότι δεν προσήλθε στην προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας και απαιτούν απαντήσεις από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κ. Ιωάννη Στρούτση σχετικά με την καταβολή των αποζημιώσεών τους.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι μένουν στο δρόμο μετά τη χθεσινή απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που την κήρυξε σε κατάσταση πτώχευσης, συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της «Ηλεκτρονικής», στο Περιστέρι.

Όπως ανέφερε στο Mega ο εργαζόμενος Βαγγέλης Κόικας, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση γιατί μπαίνουν σε καθεστώς ανεργίας και φοβούνται ότι δεν θα λάβουν καν τις αποζημιώσεις τους. Σημείωσε ότι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν πληρώθηκαν το προηγούμενο 15νθημερο του μισθού τους, αλλά και το δώρο του Πάσχα.

Τα προβλήματα στην επιχείρηση παρουσιάστηκαν από την έναρξη της κρίσης, το 2010. «Βλέπαμε μια κατάσταση ότι οδηγούμαστε σε πτώχευση, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο όταν έκλεισε ένα υποκατάστημα στο Ηράκλειο», ανέφερε ο κ. Κόικας στο Mega, σημειώνοντας ωστόσο ότι όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση στους εργαζόμενους για το τι μέλλει γενέσθαι.

«Αγωνιούμε για την επόμενη ημέρα. Η κυβέρνηση κινητοποιείται για τον δημόσιο τομέα αλλά όχι για τον ιδιωτικό. Μοιάζει σαν να υπάρχουν πολλών ταχυτήτων εργαζόμενοι. Θέλουμε τη στήριξη της κυβέρνησης», ανέφερε εκπρόσωπος των εργαζομένων μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και πρόσθεσε: «Δεν είχαμε κάποια ενημέρωση από πριν, μάθαμε πως κλείνουν τα καταστήματα το βράδυ από το ίντερνετ και τα κανάλια. Θέλουμε μια απάντηση από τη διοίκηση της εταιρείας. Επιρρίπτουμε ευθύνες και στη διοίκηση και στην κυβέρνηση όπως και σε κάθε εκάστοτε κυβέρνηση. Θέλουμε μια απάντηση για τον φόβο μας για την επόμενη μέρα, να δοθούν πιο αναλυτικές εξηγήσεις. Θέλουμε να έχουμε μια συζήτηση εφ΄όλης της ύλης για να δούμε τι θα γίνει από εδώ και στο εξής, πέραν από τα νόμιμα που προβλέπονται».

Δημοφιλή