ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/04/2016 05:18 EEST | Updated 14/04/2016 05:18 EEST

Συμπλοκές μεταξύ προσφύγων στην Ειδομένη

Pacific Press via Getty Images
EIDOMENI, GREECE - 2016/03/22: Refugee kids sleeping on the railway lines in front of police forces as they're stuck in Idomeni, the Greek-FYROM borders. (Photo by Vlassis Chrisopoulos/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Ειδομένη καθώς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κουρασμένοι από την παραμονή τους στα χωράφια της περιοχής επιμένουν να ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα στην ΠΓΔΜ και κάθε τόσο συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις της γειτονικής χώρας. Ωστόσο τα «σπασμένα» νεύρα μεταξύ των προσφύγων που ζουν σε άθλιες συνθήκες οδηγούν και σε μεταξύ τους συγκρούσεις, δεδομένου ότι αρκετοί από αυτούς προέρχονται από διαφορετικές κουλτούρες και αρκετές φορές αντίπαλες θρησκείες.

Για του λόγου το αληθές λίγο μετά τα μεσάνυχτα σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ προσφύγων σημειώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα στην Ειδομένη. Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 30 άτομα συνεπλάκησαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης και προκάλεσαν φθορές στη τζαμαρία του κυλικείου.

Διαβάστε επίσης:

Οι τρεις λόγοι που η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται μεγαλύτερα ξεσπάσματα βίας στην Ειδομένη