Κάθε ψέμα που έχει διαδοθεί για τους πρόσφυγες σε ένα διαδραστικό χάρτη της Ελλάδας

Κάθε ψέμα που έχει διαδοθεί για τους πρόσφυγες σε ένα διαδραστικό χάρτη της Ελλάδας
Refugees Mythbusters Gr

Το Refugees Mythbusters GR, στην προσπάθειά του να προσφέρει μια πιο ακριβή και ρεαλιστική εικόνα στο κοινό σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα στη χώρα μας, δημιούργησε πριν από λίγες ημέρας ένα διαδραστικό χάρτη που περιέχει όσες ψευδείς ειδήσεις δημοσιεύονται κατά καιρούς στα ΜΜΕ.

Πάνω στον χάρτη «καρφιτσώνονται» οι περιοχές που φιλοξενούν πρόσφυγες τους οποίους και θίγουν τα εκάστοτε αναληθή δημοσιεύματα που αναμεταδίδονται από μεγάλα site, εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς. Δημοσιεύματα που σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι απλά αναληθή αλλά κατασκευασμένα και συντελούν στη δημιουργία ξενοφοβικού κλίματος, δίνουν βήμα σε ακροδεξιές οργανώσεις και πυροδοτούν ρατσιστικές ενέργειες.

«Βιασμός ανήλικου κοριτσιού στην Ειδομένη», «Κατέβασαν την εικόνα της Παναγίας στην Καβάλα», «Μουσουλμάνοι αφόδευσαν σε εκκλησία στη Λέσβο», «Βρέθηκε κοντέινερ με 52 τόνους πυρομαχικά για τους πρόσφυγες στο Ηράκλειο» είναι μερικές από τις πολλές, δυστυχώς, ψευδείς ειδήσεις για τους πρόσφυγες που περιέχει ο χάρτης, ο οποίος και ανανεώνεται (επίσης, δυστυχώς) καθημερινά.