ΔΙΕΘΝΕΣ
15/04/2016 13:07 EEST | Updated 15/04/2016 13:07 EEST

#Mind The Gap: Πέθανε η φωνή του μετρό του Λονδίνου

Oliver Strewe via Getty Images
Acton tube station platform with sign MIND THE GAP 8 July 2015. London.

Ένας πρώην παρουσιαστής του ραδιοφώνου, γνωστός σε εκατομμύρια Λονδρέζους και τουρίστες σε όλον τον κόσμο αφού ήταν η οικεία "φωνή" των ανακοινώσεων στο μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας, ο άνθρωπος που θύμιζε σε κάθε σταθμό στους επιβάτες να "Προσέχουν το κενό" (Mind the gap) μεταξύ του συρμού και της αποβάθρας, άφησε την τελευταία του πνοή

Ο Φιλ Σέγιερ, 62 ετών, είχε ηχογραφήσει πριν από χρόνια τα μηνύματα που ακούγονται στους περισσότερους από τους σταθμούς του μετρό και προειδοποιούν τους επιβάτες να προσέχουν κατά την επιβίβαση και την αποβίβασή τους από τους συρμούς.

"Φιλ Σέγιερ - η φωνή της λογικής, του ραδιοφώνου και των σιδηροδρόμων. Λυπούμαστε που ανακοινώνουμε ότι η υπηρεσία του λήγει εδώ", έγραψε η χήρα του, η Έλινορ Χάμιλτον, στη σελίδα της στο Facebook.

Ο Σέγιερ είχε εργαστεί ως παρουσιαστής για τον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC στο Μάντσεστερ τη δεκαετία του 1980, καθώς και σε τοπικά τηλεοπτικά κανάλια. Ήταν ένας από τους πολλούς ανθρώπους η φωνή των οποίων είχε χρησιμοποιηθεί για την ηχογράφηση των αυτοματοποιημένων μηνυμάτων που ακούγονται στο μετρό από τη δεκαετία του 1960.

Το 2013 τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι η δημόσια υπηρεσία μεταφορών του Λονδίνου είχε επαναφέρει στον σταθμό Εμπάνκμεντ μια παλιά ηχογράφηση που είχε κάνει ο ηθοποιός Όσβαλντ Λόρενς όταν ενημερώθηκε ότι η χήρα του σύχναζε εκεί για να ακούει τη φωνή του.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost