Για τις 31 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η δίκη του Αχιλλέα Μπέου και άλλων 83 πρώην και νυν παραγόντων του ποδοσφαίρου

Για τις 31 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η δίκη του Αχιλλέα Μπέου και άλλων 83 πρώην και νυν παραγόντων του ποδοσφαίρου
Eurokinissi

Για τις 31 Οκτωβρίου 2016 αναβλήθηκε, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη των 84 πρώην και νυν παραγόντων του ποδοσφαίρου, που κατηγορούνται για "στημένους αγώνες" από το 2008 έως το 2011.

Για την υπόθεση, που επικράτησε να αποκαλείται "Koriopolis", έχουν απαγγελθεί βαριές κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίαση κ.α, ενώ κεντρικό ρόλος αποδίδεται στον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο.

Συγκατηγορούμενοι τού κ. Μπέου είναι, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ηλιούπολη, Γιώργος Τσακογιάννης, καθώς και πρώην ή νυν ποδοσφαιρικοί παράγοντες, όπως ο Ιωάννης Κομπότης, μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, ο Γιώργος Μποροβήλος, διοικητικός ηγέτης του Αστέρα Τρίπολης και πρόεδρος της Super League, ο μεγαλομέτοχος του Διαγόρα Ρόδου, Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης, και ο Μιχάλης Κουντούρης, πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ζήτησε από το δικαστήριο να αρθούν οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί για την υπόθεση, προκειμένου να μπορέσει να ασκήσει τα καθήκοντα του ως δήμαρχος Βόλου, αίτημα ωστόσο που, αν και βρήκε θετική ανταπόκριση στην εισαγγελική λειτουργό, δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Στην υπόθεση ήταν αρχικά κατηγορούμενος ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος απαλλάχθηκε με βούλευμα και πλέον είναι μάρτυρας στη δίκη. Κατηγορούμενος αρχικά που, επίσης, απαλλάχθηκε ήταν και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ Θανάσης Κανελλόπουλος.

Η υπόθεση αφορά σωρεία παράνομων πράξεων με διορισμούς διαιτητών προς όφελος συγκεκριμένων ομάδων, δωροδοκίες ποδοσφαιριστών, εκβιάσεις που , σύμφωνα με την δικογραφία, είχαν στόχο την χειραγώγηση αγώνων για παράνομα κέρδη, μέσω της διαδικασίας του ΟΠΑΠ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)