ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15/04/2016 07:50 EEST | Updated 15/04/2016 07:50 EEST

Ντομπρόβσκις: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Οι όποιες διαφορές με το ΔΝΤ μπορούν να γεφυρωθούν

ASSOCIATED PRESS
European Commission Vice-President Valdis Dombrovskis speaks during a media conference at EU headquarters in Brussels on Wednesday, July 1, 2015. The eurozone's finance ministers are set to weigh a last-minute Greek proposal for a new aid program, submitted Tuesday afternoon, in a conference call which will take place on Wednesday. (AP Photo/Virginia Mayo)

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος είναι εφικτή σύντομα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις. «Από την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βλέπουμε ότι κάνουμε πρόοδο με την Ελλάδα και ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι ξεκάθαρα εφικτή», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Reuters, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον. «Τους δύο τελευταίους μήνες έχει γίνει πολλή δουλειά. Τώρα, εάν υπάρχει βούληση από όλες τις πλευρές, μπορεί να γίνει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος σημείωσε ότι η Ελλάδα έκανε πρόοδο στην εκτίμηση του δημοσιονομικού αποτελέσματος των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, όπως είχε συμφωνήσει πέρυσι με τους δανειστές της. Οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν το συνταξιοδοτικό και τη φορολογία εισοδήματος, τη σύσταση του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων και τη βελτίωση της συλλογής φόρων, δήλωσε ο Ντομπρόβσκις, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έκανε πρόοδο σε όλες αυτές.

Το δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος καθυστερεί και επειδή το ΔΝΤ και οι χώρες της Ευρωζώνης δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους σε ορισμένες οικονομικές παραδοχές και σενάρια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά με το ΔΝΤ, υπάρχει κάποια διαφορά στην εκτίμηση του ύψους της δημοσιονομικής προσπάθειας που απαιτείται για να επιτευχθούν οι στόχοι, αλλά οι διαφορές αυτές μπορούν να γεφυρωθούν», τόνισε ο Ντομπρόβσκις.

(Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post