ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/04/2016 06:12 EEST | Updated 15/04/2016 16:07 EEST

Συγκροτήθηκε η Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ με καθολική αποδοχή των κομμάτων

sooc

Ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής αποδέχτηκε χωρίς ονομαστική ψηφοφορία και μετά από σχετική πρόταση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, καθώς υπήρχε καθολική αποδοχή των κομμάτων, την συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα δάνεια κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης.

Όπως ανακοίνωσε η προεδρεύουσα του Σώματος Τασία Χριστοδουλοπούλου η Εξεταστική Επιτροπή θα απαρτίζεται από 23 μέλη και θα εκπροσωπείται κατά αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων ενώ θα πρέπει να ολοκληρώσει και να υποβάλει το πόρισμα της σε δύο μήνες.

Μέχρι τις 18 Απριλίου, οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων θα πρέπει να στείλουν τα ονόματα των βουλευτών που θα συμμετάσχουν στις εργασίες της Εξεταστικής.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη ωστόσο αναβλήθηκε εξαιτίας της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Γαλλία και τις Βρυξέλλες.

Η συζήτηση διεξήχθη επί της προτάσεως του πρωθυπουργού και προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα και των βουλευτών του κόμματός του, καθώς και του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου και των βουλευτών του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς επίσης και των ιδιοκτητριών εταιρειών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας. Η συζήτηση και λήψη απόφασης διεξάγεται, σύμφωνα με τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος και 144 επί του Κανονισμού της Βουλής.

Διαβάστε την πρόταση για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost