90 δευτερόλεπτα για 90 χρόνια ζωής. Ένα ξεχωριστό βίντεο αφιερωμένο στη βασίλισσα Ελισάβετ

90 δευτερόλεπτα για 90 χρόνια ζωής. Ένα ξεχωριστό βίντεο αφιερωμένο στη βασίλισσα Ελισάβετ

H βασίλισσα Ελισάβετ Β' του Ηνωμένου Βασιλείου, κλείνει τα 90 χρόνια ζωής την 21η Απριλίου (επισήμως τα γενέθλια της θα εορταστούν 11 Ιουνίου) και τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ετοιμάζονται με τον δικό τους τρόπο για τους εορτασμούς.

Για παράδειγμα η Telegraph ετοίμασε ένα βίντεο 90 δευτερολέπτων, ένα για κάθε χρόνο ζωής της βασίλισσας με πολύ ξεχωριστό φωτογραφικό υλικό από όταν ήταν ένα χαριτωμένο βρέφος μέχρι και σήμερα.

Η Ελισάβετ Β΄ ανέβηκε στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου στις 6 Φεβρουαρίου 1952 και σήμερα είναι η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία αφού κανείς δεν έχει καταφέρει να ανατρέψει το ρεκόρ της στην παραμονή χρόνου στο θρόνο.

Βέβαια η ίδια δεν είχε φανταστεί πως θα γινόταν βασίλισσα αφού ήταν τρίτη στη σειρά διαδοχής μετά δηλαδή τον θείο της Εδουάρδο, Πρίγκιπα της Ουαλίας, και τον πατέρα της Αλβέρτο, Δούκα της Υόρκης. Το 1936 όμως ο θείος της παραιτήθηκε από το θρόνο εξαιτίας της κρίση που είχε ξεσπάσει ύστερα από πρόταση γάμου που έκανε στην διαζευγμένη Γουόλις Σίμπσον. Ο πατέρας της Ελισάβετ έγινε βασιλιάς, και εκείνη έγινε διάδοχος του θρόνου αφού μάλιστα οι γονείς της δεν είχαν αρσενικό διάδοχο.

Η Ελισάβετ παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Φίλιππο της Ελλάδας και της Δανίας- παρά τις αντιρρήσεις του βασιλιά- 20 Νοεμβρίου 1947 στο Αββαείο του Ουέστμινστερ. Απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τον Κάρολο, Πρίγκιπα της Ουαλίας (που παντρεύτηκε την Νταϊάνα και μετά τον θάνατό της την Καμίλα Πάρκερ ενώ χάρισε στο θρόνο δύο διαδόχους των Γουίλιαμ και τον Χάρι), την Πριγκίπισσα Άννα, τον Πρίγκιπα Ανδρέα, Δούκα της Υόρκης και τον Πρίγκιπα Εδουάρδο, Κόμη του Ουέσσεξ.

Δημοφιλή