ΔΙΕΘΝΕΣ
18/04/2016 12:08 EEST | Updated 18/04/2016 12:09 EEST

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απαγόρευσε τα τζιν και το piercing στη Βόρεια Κορέα

ASSOCIATED PRESS
People bow in front of bronze statues of North Korea's late leaders Kim Il Sung and Kim Jong Il at Mansu Hill in Pyongyang, North Korea, Friday, April 15, 2016, to commemorate North founder Kim Il Sung's birthday. (AP Photo/Kim Gwang Hyon)

Δεν έχουν τέλος οι παράλογες απαγορεύσεις που επιβάλλονται στους απομονωμένους από τον υπόλοιπο κόσμο πολίτες της Βορείου Κορέας από τον ηγέτη τους Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η νέα απαγόρευση, σύμφωνα με ιαπωνική Asia Press, είναι πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν απαγορεύει τα τζιν παντελόνια, καθώς και το piercing. Αυτό γίνεται σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί κάθε «αρνητική» επιρροή από την καπιταλιστική Δύση.

Η απαγόρευση θα επικεντρωθεί κυρίως στις επαρχίες της Βόρειας Χαμγιόνγκ και της Γιάνγκανγκ που βρίσκονται κοντά στην Κίνα και οι κάτοικοί τους είναι πιο εύκολο να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες από τον έξω κόσμο, αλλά και σε δυτικές πολιτισμικές επιρροές.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον ιστότοπο  Rimjin-gang που βασίζεται στη «δημοσιογραφία των πολιτών» και υποστηρίζεται από το Asia Press.

Επίσης όπως έγινε γνωστό οι πολίτες θα παρακολουθούνται από ομάδες εφήβων πιστών στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πρόκειται για την Βορειοκορεάτικη Ένωση Νέων και σε αυτή μπορούν να ενταχθούν όσοι κλείσουν την ηλικία των 15. Αυτή η «αστυνομία μόδας» θα παρατηρεί και θα καταγράφει κάθε ενδυματολογική απόκλιση που θα αντανακλά καπιταλιστικές τάσεις. Ειδικότερα μεταξύ άλλων θα καταγράφουν όποιον φορά τζιν, σκουλαρίκια, το μήκος των φουστανιών, το σχήμα των παπουτσιών, τα T – shirts, ακόμη και το στυλ κουρέματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να έχει δώσει εντολή στον ανδρικό πληθυσμό να κουρεύεται όπως αυτός με μέγιστο μήκος μαλλιού τα δύο εκατοστά. Όσον αφορά στις γυναίκες η εντολή είναι να μιμούνται τον τρόπο ντυσίματος της γυναίκας του Ri Sol-ju's bob.

Όσοι προκλητικά αποκλίνουν από τις οδηγίες και κριθούν ένοχοι για «αντισοσιαλιστική» κινδυνεύουν να σταλούν σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost