ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/04/2016 12:33 EEST | Updated 18/04/2016 12:34 EEST

Τηλεφώνημα Κουτσούμπα σε Τσίπρα για τα προβλήματα των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ

Eurokinissi

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και τα προεδρεία των σωματείων των Αμυντικών Βιομηχανιών, προκειμένου να του επισημάνει την κατάσταση και τα προβλήματα των εργαζομένων, που επικρατούν στις βιομηχανίες αμυντικών συστημάτων και να του μεταφέρει αίτημα των εργαζομένων για συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς και ιδιαίτερα με τον υπ. Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, προκειμένου να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα άμεσα οξυμένα προβλήματά τους.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τον κ. Κουτσούμπα οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ επισήμαναν ότι παραμένουν απλήρωτοι πάνω από 3 μήνες. Στην ΕΑΒ έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 2005. Επίσης ανέφεραν τα προβλήματα που προκύπτουν από το ενιαίο μισθολόγιο, τις επινοικιάσεις τμημάτων, τις απολύσεις με τη μορφή εθελούσιων εξόδων και το επιχειρησιακό σχέδιο που ανακοινώθηκε αυτές τις ημέρες για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ, τη συμπαράστασή του στους αγώνες τους, ανέφερε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, την πολιτική της ΕΕ, τη χρησιμοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, του ευρωστρατού και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή και όχι για την αμυντική θωράκιση της χώρας και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Τέλος, επεσήμανε ότι αυτή η πολιτική είναι που οδηγεί στην απαξίωση και έχει οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα τους εργαζόμενους. Δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα δυναμώσει τον αγώνα του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, αξιοποιώντας όλες τις μορφές μέσα και έξω από τη Βουλή.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost