ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/04/2016 09:24 EEST | Updated 18/04/2016 13:35 EEST

Επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ προανήγγηλε ο Μητσοτάκης. Δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Και επισήμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναγνωρίζει την εκλογική διαδικασία στην ΟΝΝΕΔ μετά τα όσα έγιναν.

Έθεσε δε εκτός συνεδρίου τους ΟΝΝΕΔίτες και προαναγγέλλει επανίδρυση της νεολαίας. Τόνισε επίσης ότι «οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό».

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της ΝΔ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

 

Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

 

Στην ομιλία μου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι “δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες”.

 

Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν  στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό.

 

Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ.

 

Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους.

 

Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία.

 

Ανοιχτή σε όλους τους νέους.

 

Συλλογική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες.

 

Μια νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας». 

Στελέχη του κ. Μητσοτάκη εκτιμούσαν πάντως ότι από την όλη εξέλιξη ισχυροποιείται η παρουσία του στο συνέδριο, καθώς από τους 400 συνέδρους που θα συμμετείχαν στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, οι 300 ήταν του Παπαμιμίκου και οι 100 του Άδωνι Γεωργιάδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για τα τεκταινόμενα στην ΟΝΝΕΔ και στις εισηγήσεις τους υπάρχουν ακόμα και αναφορές για διαγραφή του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμίκου, αλλά και του προέδρου της νεολαίας Βασίλη Γεωργιάδη, επιλέγοντας τη μετωπική ρήξη. Απομένει να δούμε αν και σε ποιο βαθμό θα γίνουν δεκτές αυτές οι εισηγήσεις από τον πρόεδρο του κόμματος.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost