Οι καθημερινές ζωές των γυναικών απεικονίζονται με τρυφερά ρεαλιστικό τρόπο στα υπέροχα σκίτσα της Sally Nixon

Οι καθημερινές ζωές των γυναικών απεικονίζονται με τρυφερά ρεαλιστικό τρόπο στα υπέροχα σκίτσα της Sally Nixon

Δυο κορίτσια είναι ξαπλωμένα νωχελικά πάνω σε μια κουβέρτα για πικ νικ και κάνουν ηλιοθεραπεία. Καταλαβαίνεις από την αρχή πως είναι κολλητές, μόνο και μόνο από την αναμεταξύ τους άνεση και τη χαλαρότητα των κινήσεών τους. Μοιράζονται ένα κουτί με ντόνατ, μασουλώντας ανέμελα τις ζυμαρένιες, σοκολατένιες λιχουδιές.

Η καλλιτέχνης που φιλοτέχνησε αυτή τη σκηνή, η Sally Nixon, λέει πως η γυναικεία φιλία είναι ένα θέμα που επανέρχεται συχνά στη δουλειά της -η οποία απαρτίζεται από πολύχρωμα σκίτσα που απεικονίζουν κομμάτια της καθημερινής ζωής των κοριτσιών. «Έχω τέσσερις μεγαλύτερες αδερφές, έτσι η γυναικεία φιλία ήταν πάντα ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου», λέει η Nixon στην αμερικάνικη έκδοση της Huffington Post. «Πρέπει να έχεις κάποιον για να μιλάς για την περίοδό σου και οι άντρες δεν πρόκειται να το καταλάβουν ποτέ αυτό».

Η Nixon θεωρεί σημαντικό το να σχεδιάζει εικόνες με τις οποίες ο θεατής μπορεί να ταυτιστεί, εικόνες πιστές στις συνήθειες και τις επιθυμίες των ανθρώπων. Σχεδιάζει μια παρέα νεαρών γυναικών που κάθονται σε έναν λουλουδάτο καναπέ και μοιράζονται φτηνό κρασί και πίτσα, με αυτόν το χαρακτηριστικά τρυφερό τρόπο που συναντά κανείς μόνο στις αληθινά δυνατές φιλίες.

«Ελπίζω οι θεατές να ταυτιστούν με κάποιο τρόπο και να δουν το χιούμορ (στα σκίτσα μου)», λέει η Nixon. «Μου αρέσει να χρησιμοποιώ αντικείμενα και μικρές λεπτομέρειες για να πω την ιστορία καθενός από τα κορίτσια στις ζωγραφιές μου. Όσο πιο ακριβής είμαι με αυτές τις λεπτομέρειες, τόσο πιο άμεσα θα ταυτιστεί ο θεατής με αυτά τα κορίτσια».

Φτηνό κρασί σε άδεια ράφια ψυγείων, βιντεοκασέτες με ρομαντικές κομεντί πάνω στα ράφια, διάφορες μάρκες μαργαρίνης στην κουζίνα. Οι λεπτομέρειες σε κάθε σκηνή συνεισφέρουν στην ρεαλιστική απόδοση των σκίτσων της. Σε μια άλλη ζωγραφιά της, ένα κορίτσι κάθεται στην τουαλέτα ενώ το σκυλί της την παρατηρεί. Τα ρολά από χαρτιά υγείας που βρίσκονται στο μπάνιο δεν είναι τοποθετημένα στις θέσεις τους αλλά σκόρπια στο δωμάτιο, δίνοντας ρεαλιστικά ανθρώπινο χαρακτήρα στο κορίτσι, χάρη στα μικρά ελαττώματά της.

Σε ένα άλλο σκίτσο, ένα κορίτσι κάνει το πρωινό της μπάνιο, πλένει τα δόντια της και αποκαλύπτει το ηλιοκαμένο της κορμί. Με το χέρι χαλαρά τοποθετημένο στο γοφό της, μοιάζει να νιώθει άνετα με το σώμα της. «Είναι σημαντικό οι γυναίκες που ζωγραφίζω να μην είναι τρομερά αδύνατες με τεράστιο στήθος», σχολιάζει η Nixon. «Νομίζω πως υπάρχουν ήδη αρκετές εικόνες τέτοιων σωμάτων έξω στον κόσμο. Οι γυναίκες που σχεδιάζω έχουν συνηθισμένα, μεσαίου προς μικρού μεγέθους πεσμένα στήθη και παχουλά μπούτια. Είναι κάπως γεματούλες αλλά με γοητευτικό τρόπο. Ακριβώς όπως οι αληθινοί άνθρωποι».

Sally Nixon Illustrations

Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στην Huffington Post US.

Δημοφιλή