Έρχεται το YouthSpeak Forum στην Ελλάδα: Οι νέοι συζητούν και παίρνουν δράση για ένα καλύτερο μέλλον

Έρχεται το YouthSpeak Forum στην Ελλάδα: Οι νέοι συζητούν και παίρνουν δράση για ένα καλύτερο μέλλον
High school students giving presentation whiteboard in classroom
High school students giving presentation whiteboard in classroom
Hero Images via Getty Images

Το 1ο YouthSpeak Forum στην Ελλάδα γίνεται πραγματικότητα 10 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο οδού Πειραιώς) με την υποστήριξη της AIESEC στην Ελλάδα. Μετά από την παγκόσμια έρευνα YouthSpeak Survey, που συγκέντρωσε πάνω από 1.000 απαντήσεις στην Ελλάδα και 160.000 απαντήσεις παγκοσμίως, η πρωτοβουλία του YouthSpeak δημιουργεί μια πρωτότυπη εκδήλωση που καλεί νέους ανθρώπους να ακούσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες, πυροδοτεί συζητήσεις για τα ζητήματα που τους απασχολούν και τέλος του δίνει το βήμα να δημιουργήσουν οι ίδιοι ένα project που θα φέρει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Μετά από επιτυχημένα YouthSpeak Forums στο εξωτερικό, για πρώτη φορά στην Ελλάδα νέοι γίνονται μέρος του YouthSpeak Movement και κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί μέσα από ένα ταξίδι με τρείς σταθμούς: Inspire, Engage, Act.

Ξεκινώντας την ημέρα με την αναζήτηση έμπνευσης (Inspire), ο συμμετέχων παρακολουθεί σύντομες αλλά δυναμικές ομιλίες από από ανθρώπους του χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τo κολέγιο Deree καθώς και από τον εξαίρετο καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Χρήστο Ταραντίλη, μέσα από τις οποίες θα διευρύνει τη σκέψη του και θα προετοιμαστεί για τη συνέχεια. Μια συζήτηση σε μορφή panel απαρτιζόμενη από άτομα που εκπροσωπούν διαφορετικά περιβάλλοντα αλλά έχουν ένα κοινό στόχο: να καταγράψουν πώς η εκπαίδευση μπορεί να καθορίσει το μέλλον.

Ο συμμετέχων όμως του YouthSpeak Forum δε θα μείνει καθισμένος στην καρέκλα του μιας και αμέσως μετά ακολουθούν δύο σειρές από διαδραστικά workshops (Engage) οργανωμένα από σπουδαίες επιχειρήσεις στον κλάδο τους. Η δημιουργία ενός θετικού αντίκτυπου στον κόσμο απαιτεί την συνεργασία διαφορετικών δυνάμεων και ικανοτήτων, έτσι τα workshop φέρνοντας κοντά διαφορετικούς ανθρώπους, με διαφορετικό τρόπο σκέψης και τομείς εξειδίκευσης, δοκιμάζουν την οπτική των συμμετεχόντων και πυροδοτούν την σκέψη τους. Ακολουθεί ένας χώρος για networking όπου οι ομιλητές αλλά και όσοι συμμετέχουν στο YouthSpeak μπορούν να συνεχίσουν τις συζητήσεις τους χωρίς ατζέντα ώστε να έρθουν πιο κοντά με επιχειρήσεις και οργανισμούς που θα τους βοηθήσουν να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.

Η δράση (Act) είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Μετά τα στάδια της έμπνευσης και της συνεργασίας που περνούν οι συμμετέχοντες εντός της μέρας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ομάδες, να σκεφτούν πρωτότυπες ιδέες και να δημιουργήσουν projects που θα παρουσιάσουν μπροστά σε μια επιτροπή από σημαντικούς ανθρώπους από

διαφορετικούς τομείς. Οι καλύτερες ιδέες να γίνουν πραγματικότητα μέσω της AIESEC και των συνεργατών τις με στόχο τη δημιουργία θετικού αντίκτυπου στην Ελλάδα.

Στο τέλος θα ακολουθήσει εκδήλωση για τον εορτασμό των 60 χρόνων AIESEC Ελλάδος παρουσία συνεργατών, μελών και alumni του οργανισμού.