ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19/04/2016 07:06 EEST | Updated 19/04/2016 07:06 EEST

Μοσκοβισί: Κρίσιμη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

ASSOCIATED PRESS
European Commissioner for the Economy Pierre Moscovici pauses before speaking during a media conference after a meeting of European finance ministers at the European Council building in Luxembourg on Friday, Sept. 11, 2015. European Union finance ministers and central bankers hold informal talks in Luxembourg Friday to discuss taxation and ways to further deepen cooperation on the EU’s euro single currency. (AP Photo/Virginia Mayo)

Το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει μέρος του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, τόνισε, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

«Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ. Η Επιτροπή είναι πεπεισμένη ότι δεν πρέπει να μείνουμε χωρίς το Ταμείο, δεν θα το κάνουμε» είπε σχετικά.

Οποιαδήποτε συζήτηση περί ελάφρυνσης χρέους θα έπρεπε να γίνει μετά από μια θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης- ένα βήμα το οποίο θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. «Ας πάμε βήμα-βήμα, το πρώτο βήμα είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος» δήλωσε σχετικά. «Αν το κάνουμε αυτό, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε για το χρέος» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως ελπίζει σε πρόοδο προς την κατεύθυνση της επίτευξης συμφωνίας για το «ξεκλείδωμα» κεφαλαίων πριν το Eurogroup της Παρασκευής στο Άμστερνταμ.