Πέθανε ο Γιάννης Βόγλης

Έφυγε σήμερα σε ηλικία 79 ετών ο Γιάννης Βόγλης. Ηταν άρρωστος εδώ και μέρες και βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

O Γιάννης Βόγλης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου 1937. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε στη θεατρική παράσταση "Η άνοδος του Αρτούρο" το 1961, υπό τη σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία "Οι Υπερήφανοι" το 1962 . Η γνωστότερη κινηματογραφική του ερμηνεία ήταν αυτή στην ταινία "Κορίτσια στον ήλιο"' του Βασίλη Γεωργιάδη, στην οποία έπαιζε το βοσκό που ερωτεύεται παράφορα την Ανν Λόμπεργκ.

Εργάστηκε κυρίως στο θέατρο. Ήταν ο ιδρυτής του Καλλιτεχνικού Οργανισμού "Ανατολή" κατά την πενταετία του '80. Σημαντικές παραγωγές του ήταν οι "Καπετάν Μιχάλης", "Αλέξης Ζορμπάς", "Ελλάδα-Ρίτσος Μακρυά Πορεία" (Πολυθέαμα), "Ο Καλός Στρατιώτης Σβέικ", "Αγαπημένε μου Παππού", "Προμηθέας Δεσμώτης" του Αισχύλου και περιόδευσε στην Ελλάδα, την Κύπρο, τον Καναδά με μεγάλη επιτυχία.Συνεργάστηκε με το Θέατρο "Πράξη" της Μπέτυς Αρβανίτη. Μερικά έργα στα οποία έπαιξε είναι: "Ο Φερνάντο Κραπ μου Έγραψε ένα Γράμμα", "Η Κυρία από τη Θάλασσα" σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη, "Μια Πιθανή Συνάντηση", "Η Επιστροφή" του Χ. Πίντερ, κ.α.

Πριν επό ενάμισι μήνα, στη συνέντευξη του στη HuffPost Greece μας είχε πει «Μου είναι αδύνατον να φανταστώ τον εαυτό μου σε μια αδράνεια».΄Ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή αεικίνητος και ενεργός.

Δημοφιλή