Με σοβαρά προβλήματα υγείας 500 Κινέζοι μαθητές. Το σχολείο τους χτίστηκε πάνω σε χωματερή τοξικών αποβλήτων

Με σοβαρά προβλήματα υγείας 500 Κινέζοι μαθητές. Το σχολείο τους χτίστηκε πάνω σε χωματερή τοξικών αποβλήτων
Many of China's rivers are flowing dangerously low from over extraction and drought and are highly p
Many of China's rivers are flowing dangerously low from over extraction and drought and are highly p
Ashley Cooper/Visuals Unlimited, Inc. via Getty Images

Αίσθηση έχει προκαλέσει μια υπόθεση στην Κίνα με μια «μυστηριώδη» ασθένεια που έχει χτυπήσει εκατοντάδες μικρούς μαθητές στην επαρχία Jiangsu.

Περιβαλλοντολόγοι προειδοποιούν ότι οι μαθητές αρρωσταίνουν ο ένας μετά τον άλλο γιατί το σχολείο τους έχει χτιστεί σε μια χωματερή τοξικών αποβλήτων και ζητούν από την κυβέρνηση να διερευνήσει την υπόθεση και να θεσμοθετήσει νέους αυστηρούς νόμους που να προστατεύουν τους πολίτες από τέτοιου είδους καταστάσεις.

Από το 2015 μέχρι σήμερα περίπου 500 μαθητές στο ξενόγλωσσο σχολείο Changzhou άρχισαν να εμφανίζουν περίεργα συμπτώματα, όπως αιμορραγίες από τη μύτη, πονοκεφάλους, βήχα και εξανθήματα. Σε ορισμένες πολύ σοβαρές καταστάσεις, τα παιδιά εκδήλωσαν λευχαιμία ή λέμφωμα.

Σύμφωνα με κινεζικά δημοσιεύματα, δείγματα από το έδαφος και την ατμόσφαιρα γύρω από το σχολείο έδειξαν επικίνδυνα επίπεδα τοξινών, μεταξύ των οποίων είναι και το χλωροβενζόλιο, μια αρωματική χημική ένωση που προκαλεί μεταξύ άλλων προβλήματα στο νευρικό σύστημα και το συκώτι.

«Παθαίνω κράμπες στα πόδια και βγάζω σπυράκια. Το δέρμα μου αρχίζει να ξεφλουδίζει», ανέφερε ένα 12χρονο κορίτσι μπροστά στην κάμερα του CCTV της Κίνας, σε μια εκπομπή που παρακολούθησαν δεκάδες εκατομμύρια Κινέζοι.

Το δίκτυο ανέφερε ότι από τους 641 μαθητές που εξετάστηκαν, οι 493 είχαν εμφανίσει διάφορες ασθένειες ή εκδήλωναν περίεργα συμπτώματα. Πρώην εργαζόμενος σε ένα από τα τρία εργοστάσια που βρίσκονταν πλησίον του σχολείου αποκάλυψε ότι το ποτάμι είχε μολυνθεί από τοξικά απόβλητα, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις θάβονταν στο χώμα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι οι αρχές της πόλης ισχυρίζονται ότι οι μαθητές που έχουν νοσήσει είναι πολλοί λιγότεροι και διέψευσαν ότι υπάρχουν περιστατικά λευχαιμίας.

Δημοφιλή