ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/04/2016 04:59 EEST | Updated 20/04/2016 05:00 EEST

Ποια είναι η πιο επικίνδυνη ημέρα της εβδομάδας: Πότε σημειώνονται οι περισσότεροι θάνατοι

ASSOCIATED PRESS
A mud covered reveler wearing a grim reaper costume enjoys the traditional

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά αν το καλοσκεφτεί κανείς, είναι δυνατή η εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με το ποια είναι η πιο επικίνδυνη ημέρα της εβδομάδας, από άποψης θανάτων, μέσω της ανάλυσης στατιστικών δεδομένων. Και αυτό ακριβώς έκανε το LiveScience, τουλάχιστον για τις ΗΠΑ, αναλύοντας στοιχεία από το CDC (Centers for Disease Control and Prevention), που υποδεικνύει πως οι περισσότεροι θάνατοι λαμβάνουν χώρα το Σάββατο.

Η βάση δεδομένων Wonder του CDC περιλαμβάνει δεδομένα από όλους τους θανάτους στις ΗΠΑ από το 1999 μέχρι το 2014, και διαπιστώθηκε ότι, σε ένα σύνολο άνω των 39 εκατομμυρίων θανάτων, οι περισσότεροι (5,7 εκατ) σημειώθηκαν ημέρα Σάββατο.

Ωστόσο, υπήρξαν και άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα: Οι κυριότεροι λόγοι ήταν οι καρδιοπάθειες, ο καρκίνος, τα χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, τα εγκεφαλικά, το Αλτσχάιμερ, ο διαβήτης, η γρίπη, η πνευμονία, οι νεφροπάθειες και η αυτοκτονία, καθώς και τα τροχαία.

Οι καρδιακές προσβολές «κορυφώνονται» τις Δευτέρες, και ακολουθούν οι Τρίτες. Τις Τρίτες σημειώνονται οι περισσότεροι θάνατοι από γρίπη και πνευμονία (ακολουθούν οι Τετάρτες), ωστόσο τα τροχαία είναι τα λιγότερα αυτή την ημέρα. Οι Τετάρτες βρίσκονται ακριβώς στη μέση της κατάταξης, με 5,6 εκατ. θανάτους, ενώ οι Πέμπτες είχαν τους λιγότερους θανάτους από καρδιοπάθειες, διαβήτη και όπλα. Οι Παρασκευές παραπέμπουν περισσότερο σε δεδομένα σαββατοκύριακου, κατά το οποίο δείχνει να γίνεται...μακελειό, καθώς ανεβαίνουν πολύ τα δυστυχήματα, από τροχαία, περιστατικά με όπλα, αλλά ακόμα και (τις ούτως ή άλλως ελάχιστες) επαφές με δηλητηριώδη φυτά και ζώα.