Πρόγραμμα διετούς απασχόλησης αποφοίτων του Πολυτεχνείου Κρήτης εντάσσουν τα ΕΛΠΕ

Πρόγραμμα διετούς απασχόλησης αποφοίτων του Πολυτεχνείου Κρήτης εντάσσουν τα ΕΛΠΕ
Huffpost Greece

Δυο απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μηχανική Πετρελαίου» της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης θα ενταχθούν στο πρόγραμμα διετούς απασχόλησης άριστων πτυχιούχων στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ανακοίνωσε ο Γρηγόρης Στεργιούλης, Διευθύνοντας Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, μιλώντας χθες ,Τρίτη, 19 Απριλίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Χανίων, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν τα ΕΛΠΕ και το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Ο κ. Στεργιούλη περιέγραψε τους βασικούς πυλώνες για τη περαιτέρω ισχυροποίηση του Ομίλου ΕΛΠΕ, καθώς και τη στρατηγική για τη βαθμιαία μετατροπή του ΕΛΠΕ σε έναν διευρυμένο Ενεργειακό Όμιλο που, εκτός από τον τομέα της Διύλισης και της Εμπορίας, θα επενδύει στον τομέα της έρευνας και παραγωγής Υδρογονανθράκων, αλλά και σε καινοτόμα προϊόντα και ενεργειακές υπηρεσίες.

Στην ομιλία του με θέμα «Από την εκπαίδευση στην παραγωγή / Το παράδειγμα της συνεργασίας Πολυτεχνείου Κρήτης-ΕΛΠΕ», ο κ. Στεργιούλης έθεσε ως πρωταρχικό στόχο τη διατήρηση των ΕΛΠΕ στο 25% των καλύτερων και πλέον ανταγωνιστικών διυλιστηρίων του κόσμου, ενώ επεσήμανε ότι η δημιουργία ισχυρού χαρτοφυλακίου στον τομέα της έρευνας και αξιοποίησης Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, αποτελεί στρατηγικό στόχο για τον Όμιλο.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛΠΕ διεξήγαγε πρόσφατα εκτεταμένες γεωφυσικές καταγραφές στον Δυτικό Πατραϊκό, εφαρμόζοντας τους πιο αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους και αξιοποιώντας την πλέον σύγχρονη τεχνολογία και προετοιμάζεται για την εκτέλεση επιτυχών γεωτρήσεων ανακάλυψης πετρελαίου εντός του 2018. Επιπρόσθετα, έχει ανακηρυχθεί ως «επιλεγείς αιτών» για τις περιοχές «ΒΔ Πελοπόννησος» και «Άρτα - Πρέβεζα» και αναμένει την αξιολόγηση των προσφορών για τρεις περιοχές του Ιονίου.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι διαγωνιστικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα και το τελικό αποτέλεσμα των πολύχρονων επενδυτικών προσπαθειών του Ομίλου θα είναι απολύτως θετικό», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ύπαρξης κοιτασμάτων Υ/Α νοτίως της Κρήτης, έκανε λόγο για «ενδιαφέρουσα περιοχή, που χρήζει περαιτέρω έρευνας».

Τέλος, ο κ. Γρηγόρης Στεργιούλης υπογράμμισε ότι τα ΕΛΠΕ έχουν αποφασίσει να στηρίξουν πλήρως το Μεταπτυχιακό «Μηχανική Πετρελαίου» του Πολυτεχνείου Κρήτης και ανακοίνωσε ότι δυο απόφοιτοι του συγκεκριμένου Προγράμματος θα ενταχθούν στο πρόγραμμα διετούς απασχόλησης άριστων πτυχιούχων στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

«Ένα στοίχημα για όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις παγκοσμίως είναι το άνοιγμά τους προς τα πανεπιστήμια, εκεί όπου παράγεται η γνώση και καλλιεργούνται νέες ιδέες. Η σύζευξη της επιχειρηματικότητας με την ακαδημαϊκή κοινότητα είναι μια απαίτηση που γίνεται περισσότερο επιτακτική, ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου η οικονομική κρίση επιταχύνει την μετάβαση στην οικονομία της γνώσης. Σε αυτό το πλαίσιο στα Ελληνικά Πετρέλαια έχουμε εδώ και 3 χρόνια δημιουργήσει ένα Πρόγραμμα Υποτροφιών και χορηγούμε υποτροφίες σε αριστούχους νέους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό, σε κλάδους που απαιτούν τεχνολογίες αιχμής, αλλά και σύγχρονες προσεγγίσεις σε θέματα Στρατηγικής και Διοίκησης. Η μεγάλη συμμετοχή των αιτήσεων που λαμβάνουμε, καθιστά καθήκον μας όχι απλώς τη συνέχιση, αλλά και την ενίσχυση της δράσης αυτής», ανέφερε ο κ. Στεργιούλης.

«Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και το πρόγραμμα διετούς απασχόλησης άριστων πτυχιούχων. Ερχόμαστε σε επαφή με τα γραφεία διασύνδεσης των πανεπιστημίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, επικοινωνούμε το πρόγραμμα αυτό μέσω δελτίων τύπου και ανακοινώσεων και λαμβάνουμε αιτήσεις άριστων πτυχιούχων, οι οποίοι μετά από μια διαδικασία επιλογής απασχολούνται στην εταιρεία για 2 έτη και εν συνεχεία εφόσον πληρούν κάποιες προϋποθέσεις και καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες στον Όμιλο προσλαμβάνονται στο μόνιμο προσωπικό», συμπλήρωσε.

Δημοφιλή