Συνοριοφύλακες: «Περνούν τζιχαντιστές στην Ελλάδα» - Τόσκας: «Ψεύδη. Βλάπτετε τη χώρα»

Συνοριοφύλακες: «Περνούν τζιχαντιστές στην Ελλάδα» - Τόσκας: «Ψεύδη. Βλάπτετε τη χώρα»
eurokinissi

Κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριοφυλάκων ξέσπασε την Τετάρτη με αφορμή συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας για το προσφυγικό.

Ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων κ. Παναγιώτης Χαρελάς εξέφρασε ανοιχτά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου το φόβο του για ύπαρξη τζιχαντιστών στην Ελλάδα.

«Θα περάσουν τζιχαντιστές από την Ελλάδα και αυτό δεν το αρνείται πλέον κανείς», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι το συμπέρασμα αυτό συνάγεται από τις μεγάλες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που υπήρχαν μέχρι πρότινος και τους ανεπαρκείς ελέγχους. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Χαρελά, οι συνοριοφύλακες είχαν προτείνει να γίνει διαχωρισμός προσφύγων πολέμου και μεταναστών.

Ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων αποκάλυψε την αντίστροφη μεταναστευτική ροή που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, με πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες να επιχειρούν να επιστρέψουν άτυπα και παράνομα στην Τουρκία, χωρίς να καταγραφούν στη χώρα μας.

Αιτία αυτή της μετακίνησης η προσπάθεια μετεγκατάστασης σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, με αφορμή την προτεραιότητα που δίνεται στους πρόσφυγες της Τουρκίας από τη συμφωνία της Συνόδου.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων αναφέρουν πως είναι πλέον αδιαμφισβήτητη η αδυναμία διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος και χαρακτήρισαν αδιανόητο το γεγονός οι Έλληνες συνοριοφύλακες βοηθούν επικουρικά τη Frontex και όχι το αντίθετο: «Είναι αδιανόητο να συνδράμει η Ελλάδα την Ευρώπη στα σύνορα της χώρας μας και όχι η Ευρώπη την Ελλάδα».

Η απάντηση Τόσκα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας απάντησε στις αιτιάσεις των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων:

«Η Ομοσπονδία Συνοριοφυλάκων (χωρίς πλέον συνοριοφύλακες οι οποίοι έχουν γίνει κανονικοί αστυνομικοί) σε μία προσπάθεια συντεχνιακής ανάδειξης, μας υποδεικνύει την εθνική πολιτική για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό.

Με σωρεία ανακριβειών και ψεμάτων όπως “ακόμα και τώρα είμαστε βέβαιοι ότι συνεχίζουν να περνούν από τη χώρα τζιχαντιστές”, βλάπτουν τη χώρα.

Οι πράξεις αυτών που διαδίδουν τέτοια ψεύδη, αλλά και όσων τους βοηθούν, είναι ανεύθυνες και επικίνδυνες και ως τέτοιες θα αντιμετωπιστούν».

Δημοφιλή