Κατρούγκαλος: Όσοι βουλευτές πήραν σύνταξη πριν το 2012 χωρίς να καταβάλλουν εισφορές θα συνεχίσουν να παίρνουν

Κατρούγκαλος: Όσοι βουλευτές πήραν σύνταξη πριν το 2012 χωρίς να καταβάλλουν εισφορές θα συνεχίσουν να παίρνουν
sooc

Απαντήσεις για μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με το Ασφαλιστικό, έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Ant1, μεταξύ αυτών και για τις συντάξεις των βουλευτών οι οποίες χορηγήθηκαν δίχως να έχουν πληρωθεί εισφορές.

Πρόκειται για τις συντάξεις όσων βουλευτών βγήκαν στη σύνταξη πριν το 2012, τα θύματα τρομοκρατίας αλλά και τους ανάπηρους πολέμου, για τους οποίους οι συντάξεις θα εξακολουθήσουν να χορηγούνται κανονικά.

«Όλες οι ανταποδοτικές συντάξεις πηγαίνουν σε ένα ενιαίο φορέα. Μένουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όλες οι βουλευτικές συντάξεις πριν από το 2012, αυτές δηλαδή που δόθηκαν χωρίς εισφορές», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Μάλιστα ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως όλες οι συντάξεις αυτές δεν δίνονται από τον ενιαίο φορέα αλλά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε για ακόμη μια φορά ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις.

«Όσοι έχουν εισόδημα 1.000 ευρώ και κάτω αυτοί θα χουν λίγο μεγαλύτερες συντάξεις από το παρελθόν, όσοι έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης 25 χρόνια και κάτω αυτοί θα χουν μεγαλύτερη σύνταξη από ότι στο παρελθόν», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Δεν παίρνουμε από κανέναν παραπάνω από τον άλλον», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Η Ελλάδα φτωχοποιήθηκε μετά από πέντε χρόνια λιτότητας. Όταν είμαστε κατά ένα τέταρτο πιο φτωχοί σαν χώρα σε σχέση με το 2010 θα πρέπει να προσαρμόσουμε την συνταξιοδοτική δαπάνη», τόνισε ακόμη ο κ. Κατρούγκαλος.

Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει στο μέλλον να μειωθούν ξανά συντάξεις ή να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Κατρούγκαλος ήταν κατηγορηματικός.

«Από το 2022 και μετά ισορροπούμε πλήρως και μέχρι το 2060 ισορροπεί πλήρως», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος και συμπλήρωσε πως δεν ισχύει «καμία ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στο νόμο για τις συντάξεις».

Σε ότι αφορά τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ και το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα δώσει το 50% ως προκαταβολή ο κ. Κατρούγκαλος επέρριψε την ευθύνη γι' αυτό στην πλευρά των λογιστών.

Δημοφιλή