Τσίπρας: Η χώρα δεν αντιμετωπίζει ζήτημα ασφάλειας

Τσίπρας: Η χώρα δεν αντιμετωπίζει ζήτημα ασφάλειας
sooc

Σκληρή επίθεση στη ΝΔ, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για θέματα ασφαλείας, η οποία διεξάγεται με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη.

«Θα ήθελα να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου καταθέτοντας μια βασική απορία. Για ποιον λόγο, ζητά η ΝΔ να γίνει προ ημερησίας στη Βουλή για την ασφάλεια. Είναι η πρώτη συζήτηση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο νέος αρχηγός της ζητάει να γίνει στη Βουλή. Η ΝΔ δεν ζήτησε συζήτηση για οικονομία, για το προσφυγικό, για την ανεργία, για το ασφαλιστικό, για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας. Δεν υποτιμώ το θέμα αλλά αναρωτιέμαι. Η Ευρώπη σήμερα μαστίζεται από τρεις κρίσεις και η χώρα μας έχει να αντιμετωπίσει την οικονομική και προσφυγική κρίση» είναι η αναφορά με την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άνοιξε την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που γίνεται για το θέμα της ασφάλειας των πολιτών με πρωτοβουλία της ΝΔ.

«Τι ακριβώς επιδιώκει αυτή η πρωτοβουλία; Ρητορική είναι η ερώτηση μου, γιατί τα κίνητρα είναι σαφή. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι στην επιστολή σας υιοθετείτε τον ισχυρισμό ότι η ασφάλεια των πολιτών τίθεται εν αμφιβόλω, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και το προσφυγικό. Αυτός ο ισχυρισμός που συνδέει το προσφυγικό με την ασφάλεια των πολιτών είναι το επιχείρημα των πιο αντιδραστικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Είναι η θέση εκείνων που υψώνουν τείχη στην Ευρώπη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με την πρόταση της να γίνει σήμερα αυτή η συζήτηση, έχει στόχο να ψαρέψει στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου, έχει στόχο να αναδείξει την ακροδεξιά ατζέντα.

«Προσπαθείτε να αποδείξετε ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας, τη στιγμή που ουδείς το έχει υπονοήσει στην Ευρώπη. Ενώ μάλιστα οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ευρώπης αποστέλλουν ευχαριστήρια για τη βοήθεια και την αρωγή των ελληνικών αρχών κατά της τρομοκρατίας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η ΝΔ υιοθετεί την ξενοφοβική γραμμή του κ. Σαμαρά και υποστήριξε πως «η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν το κατώφλι της εξόδου από την κρίση».

Σε ότι αφορά το προσφυγικό ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η χώρα ανέλαβε φορτίο πολύ μεγαλύτερο από τις δυνάμεις της.

Επίσης ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και χαρακτήρισε ως «μύθο» τα όσα υποστηρίζει η ΝΔ ότι η χώρα έχει πρόβλημα ασφάλειας.

«Η χώρα δεν αντιμετωπίζει ζήτημα ασφάλειας», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις διπλωματικές επαφές με τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ιράν αλλά και την σχέση συνεργασίας που οικοδομείται με την Κύπρο και το Ισραήλ.

«Όλες αυτές οι ενέργειες ενισχύουν τη θέση της χώρας μας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και υποστήριξε πως έρχονται σημάδια της διεθνούς αναγνώρισης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

«Τους τελευταίους μήνες γινόμαστε δέκτες ενός παγκοσμίου κύματος αλληλεγγύης» τόνισε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση για τα κέντρα κράτησης που υπήρχαν επί των ημερών του κ. Σαμαρά και αναρωτήθηκε «ποια θα ήταν η εικόνα της χώρας εάν η πολιτική της κυβέρνησης ήταν τα πογκρόμ και η “σκούπα” στις πόλεις».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε ευχαριστίες από το βήμα της Βουλής προς τους άνδρες του Λιμενικού και της ακτοφυλακής για τις προσπάθειες που έχουν κάνει στο προσφυγικό, όπως επίσης και τις άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ για την διακριτική τους παρουσία στους τόπους όπου υπάρχουν πρόσφυγες.

«Η ΝΔ είναι προσκολλημένη σε ένα τρόπο σκέψης και δράσης της Αστυνομίας ο οποίος θυμίζει παλιότερες εποχές», ανέφερε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

Δημοφιλή