Μητσοτάκης: Μήπως υπάρχει επικοινωνία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και αντιεξουσιαστών;

Μητσοτάκης: Μήπως υπάρχει επικοινωνία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και αντιεξουσιαστών;
sooc

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για το θέμα της ασφάλειας, ενώ άφησε αιχμές για επικοινωνία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με αντιεξουσιαστές.

«Το αίτημα για τη σημερινή συζήτηση δεν έγινε για να κινδυνολογήσουμε αλλά για να τοποθετηθούμε με σοβαρότητα στο ζήτημα της ασφάλειας» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την πως την ενοχλεί η συζήτηση για την ασφάλεια.

«Σπάμε σήμερα ένα μεταπολιτευτικό ταμπού,μια αγκύλωση που είχε επιβάλει στο δημόσιο διάλογο μια ιδεοληπτική, περιθωριακή, αριστερίστικη λογική», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

«Η τρομοκρατία στην Ελλάδα είχε ιδεολογικό πρόσημο. Και τα θύματά της δυστυχώς το ίδιο», ανέφερε ακόμη.

«Η πρώτη υποχρέωση κάθε ευνομούμενης χώρας είναι η ασφάλεια των πολιτών της», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

«Το κράτος οφείλει να μεγιστοποιεί και όχι να περιορίζει τις ατομικές ελευθερίες».

«Ουδείς επιθυμεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε αστυνομικό κράτος, αλλά εμείς δεν θα ανεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ανέφερε:«Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και καθήκον κάθε δημοκρατικής πολιτείας.

Κάποιοι βάπτισαν διαδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις των 50 ατόμων που έκλειναν την Αθήνα, κάποιοι βάπτισαν ελευθερία, τις καταδρομικές επιχειρήσεις από το άβατο των Εξαρχείων, κάποιοι έμπλεξαν την ελευθερία με την ασυδοσία και εγκατέλειψαν δύο αξιώματα:

-η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και το όριο το θέτει η έννομη τάξη

-η εσωτερική ασφάλεια αποτελεί πυλώνα του κράτους και δεν εκχωρείται, η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας».

«Για ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι όροι δημόσια ασφάλεια, Αστυνομία είναι απαγορευμένες στο δικό τους λεξιλόγιο είναι λέξεις που προκαλούν ανεργία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε επίσης τη στήριξή του προς τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τον είχε στηρίξει στο ζήτημα της κατάληψης της πρυτανείας του πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση προσωπικά στον πρωθυπουργό για την κατάσταση με τους πρόσφυγες στον Πειραιά.

«Μόνο στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα το σιδηροδρομικό δίκτυο και το κεντρικό λιμάνι κλείνουν επ’ αόριστον για διαμαρτυρία» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

«Υπάρχει επικίνδυνο κενό που καλύπτεται από τους διαβόητους «αλληλέγγυους» & τις ΜΚΟ υποκαθιστούν το ελληνικό κράτος».

«Μόνο στην Ελλάδα βαφτίζεται η ανομία ανθρωπισμός», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε επίσης λόγο για «άβατο των Εξαρχείων» και αναρωτήθηκε «μήπως υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του αντιεξουσιαστικού χώρου;»

«Δικός σας στέλεχος είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με πολλούς έγκλειστους στον Κορυδαλλό» ανέφερε ακόμη.

«Η ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην χαμηλής έντασης βία εκτρέφει την τρομοκρατία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε πως «ο πολίτης αισθάνεται απροστάτευτος».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη πως καταργήθηκε η Ομάδα Δέλτα της Αστυνομίας με αποτέλεσμα να αλωνίζει ο «Ρουβίκωνας».

«Η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης ήταν η ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των φυλακισμένων τρομοκρατών», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Δημοφιλή