ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/04/2016 12:55 EEST | Updated 20/04/2016 15:45 EEST

Σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη στη συζήτηση στη Βουλή για θέματα ασφαλείας

Eurokinissi

«Μνημείο κινδυνολογίας και καταστροφολογίας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την πρωτολογία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να «ψαρέψει» στα θολά νερά της ακροδεξιάς, κατά την διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για θέματα ασφαλείας.

Απαντώντας επίσης σε θέσεις του κ. Μητσοτάκη ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ελευθερία και η ασφάλεια είναι διαλεκτικά συνδεόμενες, γιατί ελευθερία χωρίς ασφάλεια σημαίνει μια κατάσταση ζούγκλας και ασφάλεια χωρίς ελευθερία, είναι ολοκληρωτισμός.

Ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε το κλείσιμο της πρωτολογίας του κ. Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ασφαλής χώρα και αυτό, προσέθεσε, είναι το μήνυμα της συνεδρίασης που πρέπει να πάρουν όλοι οι πολίτες του κόσμου που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για τις σχέσεις Αριστεράς-τρομοκρατίας, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ τονίζοντας ότι η Αριστερά έχει ιστορία αγώνων, διωγμών, έχει υπάρξει θύμα της βίας, οι αριστεροί ήταν διωκόμενοι και όχι διώκτες μιας βίας που οργάνωνε το κράτος, αλλά και το παρακράτος των εθνικοφρόνων. Οι αριστεροί, και όχι μόνο, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, έδωσαν τη ζωή τους για τις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης της δημοκρατίας.

Διαβάστε ακόμα:

Γεννηματά: Δώστε λύση αλλιώς φύγετε

Κουτσούμπας: Θα έπρεπε να συζητάμε την απεμπλοκή από τον φαύλο κύκλο αποφάσεων της Ευρώπης όπως η συμφωνία με την Τουρκία

Κουτσούμπας: Θα έπρεπε να συζητάμε την απεμπλοκή από τον φαύλο κύκλο αποφάσεων της Ευρώπης όπως η συμφωνία με την Τουρκία

Επίσης προσέθεσε οι αριστεροί δεν είχαν και δεν έχουν σχέση με αντιεξουσιαστές και άλλους που δεν σέβονται την αξία της ανθρώπινης ζωής λέγοντας χαρακτηριστικά στον κ. Μητσοτάκη: «Δεν σας επιτρέπω να το επαναλαμβάνετε, γιατί είναι διχαστικό να μιλάτε για ιδεολογία αριστερής τρομοκρατίας».

«Δεν μάθατε τίποτα, δεν ξεχάσατε τίποτα, ζείτε στον δικό σας ψεύτικο κόσμο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του, απαντώντας στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του ανέφερε: «Είστε χαμένος σε έναν κόσμο φαντασίας, σε έναν αλλόκοτο κόσμο».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού για την τρομοκρατία: «Μιλήσατε για τις σχέσεις της αριστεράς με την τρομοκρατία. Δεν είπα ότι όλοι οι αριστεροί είναι τρομοκράτες, αλλά όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από την μήτρα της άκρας Αριστεράς».

Διευκρίνισε ότι δεν εξισώνει τις συμπεριφορές των τρομοκρατών με τους αγώνες της Αριστεράς, τους οποίους σέβεται και τιμά και προσέθεσε: «Αναρωτιέμαι αν αυτοί που έδωσαν αγώνες για την Αριστερά, θα αναγνώριζαν εσάς κ. Τσίπρα ως υπερασπιστή των αγώνων της Αριστεράς».

Απάντησε στην κατηγορία του κ. Τσίπρα ότι απευθύνεται στα θολά νερά της ακροδεξιάς λέγοντας ότι «δεν απευθύνομαι στα θολά νερά της ακροδεξιάς, απευθύνομαι στα καθαρά νερά του μετριοπαθούς Κέντρου, ο ιδεολογικός προσανατολισμός της ΝΔ είναι σαφής και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, είμαστε η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη».

Θύμισε την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ότι "μέχρι το Πάσχα η Ειδομένη θα έχει αδειάσει όμορφα και ωραία", για να προσθέσει ότι «δεν τα πάτε καλά με τις προθεσμίες».

Επισήμανε, τέλος, προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν απάντησε στο ερώτημά του για την σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης που παραμένει κλειστή για 33 ημέρες.

«Οι εκτιμήσεις που έλεγαν ότι θα είχαμε έλλειμμα διαψεύστηκαν παταγωδώς», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην τριτολογία του, σημειώνοντας ότι «η χώρα βρίσκεται στην κατεύθυνση της εξόδου από την οικονομική κρίση».

«Δεν είχαμε ύφεση, είχαμε σχεδόν στασιμότητα. Δεν μπορείτε να μας συγκαταλέγεται στις κυβερνήσεις που συρρίκνωσαν τον εθνικό πλούτο».

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η μεγαλύτερη διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη με

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ακόμα ότι η μοναδική ίσως διαφορά Μητσοτάκη – Σαμαρά είναι ότι ο πρώτος κατέρριψε το success story του πρωτογενούς πλεονάσματος που παρουσίασε ο τελευταίος.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα έχει συμμάχους στην Ευρώπη, «όχι μόνο με την αριστερά αλλά και με την δεξιά».

«Θέλω να κλείσω λέγοντας ότι θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες θα κλείσει η αξιολόγηση θα περάσουμε ένα όταν και θα ανοίξει ο διάλογος για την αφομοίωση του χρέους», είπε.

«Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια ασφαλής χώρα», κατέληξε.