Join Cargo: H Ελληνο-ολλανδή που γεμίζει τα άδεια φορτηγά των ελληνικών δρόμων συγκέντρωσε 400.000 ευρώ

Join Cargo: H Ελληνο-ολλανδή που γεμίζει τα άδεια φορτηγά των ελληνικών δρόμων συγκέντρωσε 400.000 ευρώ
Join Cargo

Τον Σεπτέμβριο του 2015 η HuffPost Greece είχε μιλήσει με την Ελληνο-ολλανδή Ρωξάνη Κουτσολουκά, τη δημιουργό του Join Cargo, μιας πλατφόρμας εξαιρετικά απλής και εύκολης στη χρήση της, η οποία φέρνει άμεσα σε επαφή τις εταιρείες που επιθυμούν να μεταφέρουν εμπόρευμα με τους μεταφορείς που χρειάζονται φορτίο για να γεμίσουν τα φορτηγά τους. Ο στόχος της, όπως μας είχε πει τότε, είναι να γεμίζουν όλα αυτά τα φορτηγά που κυκλοφορούν σχεδόν άδεια στους δρόμους.

Σήμερα, περίπου οκτώ μήνες μετά από εκείνη τη συνέντευξη, η Ρωξάνη και το Join Cargo βρίσκονται σε ανοδική τροχιά, αφού η ίδια κατάφερε να αντλήσει συνολικά κεφάλαια ύψους 400.000 ευρώ από τρεις επενδυτές, έναν Έλληνα, έναν Βρετανό, ο οποίος έχει την έδρα του στην Ελλάδα, και έναν Ολλανδό. Οι δύο πρώτοι την προσέγγισαν μέσω του Venture Fair, ενώ ο τρίτος μέσω του Orange Grove.

Μιλώντας ξανά στη Huffpost Greece, περιγράφει πόσο σημαντικό είναι για την ίδια το γεγονός μετά από την επιμονή και τη σκληρή δουλειά της, κατάφερε να φτάσει σε αυτό το σημείο: «Η όλη διαδικασία της αναζήτησης κεφαλαίων είναι μακρά και εγώ ως δημιουργός του Join Cargo την κρατούσα και σαν “μυστικό”. Πριν μπουν οι υπογραφές και πριν γίνουν όλες οι διαδικασίες για τη συμφωνία, δεν μπορείς να κάνεις καμιά ανακοίνωση, ούτε καν στην ομάδα σου. Για μένα ήταν η πρώτη φορά που αναζητούσα χρηματοδότηση. Έπρεπε να δώσω προσοχή σε όλες τις λεπτομέρειες και φυσικά είναι σημαντικό να είναι κατάλληλη και η στιγμή, πρόκειται για μία τελείως διαφορετική διαδικασία. Όλοι οι επενδυτές υπογράφουν με τους ίδιους όρους και πρέπει να τους κρατήσεις όλους ευχαριστημένους».

Η Ρωξάνη μπορεί να ξεκίνησε μόνη της, όπως μας περιγράφει, αλλά σήμερα έχει τη δική της ομάδα που αποτελείται από πέντε άτομα, ενώ πλέον έχει κλείσει συμφωνίες με πάνω από 100 εταιρείες. «Ωριμάζουμε τόσο ως ομάδα, αλλά και ως υπηρεσία. Στην αρχή είχαμε κλείσει συμφωνίες μόνο με δύο εταιρείες, επειδή στόχος μας ήταν να κατανοήσουμε τι θέλει ο πελάτης. Πλέον, κάθε μέρα έχουμε και μία νέα συμφωνία,» λέει.

Η ίδια παραμένει το ίδιο σχολαστική και συγκεντρωμένη όσο και στην αρχή, αφού όπως τονίζει, στόχος τους ως ομάδα δεν είναι οι μεγάλες διαφημίσεις, αλλά οι προσέλκυση συγκεκριμένων πελατών που θα επιστρέψουν στο Join Cargo, αναζητώντας την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. «Με αυτόν τον τρόπο κλείνουμε ένα πελάτη και την ίδια στιγμή λαμβάνουμε τα δικά τους σχόλια και σκέψεις. Ο πελάτης νιώθει ότι τον ακούμε, ενώ η ομάδα βελτιώνεται, Έτσι, όλοι εμπλέκονται,» προσθέτει.

Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που το Join Cargo πήρε σάρκα και οστά και όπως μας λέει η ίδια ποτέ δεν αμφέβαλε ότι υπήρχε χώρος για την ιδέα της στην Ελλάδα.

«Πάντα το πίστευα, αλλά θέλεις και περισσότερη σιγουριά. Στην Ελλάδα, με καλή ποιότητα και υπηρεσίες μπορείς να κάνεις τη διαφορά».

Όσο για τις μελλοντικές της κινήσεις, η πλατφόρμα του Join Cargo εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες υπηρεσίες και χαρακτηριστικά. Στόχος της ομάδας είναι οι παραδόσεις που θα γίνονται την ίδια μέρα, αλλά και η λειτουργία της πλατφόρμας, εκτός από την Αττική και στη Θεσσαλονίκη

Δημοφιλή