5 τραγούδια (και 2 live ερμηνείες) του Prince που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

5 τραγούδια (και 2 live ερμηνείες) του Prince που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ
INGLEWOOD, CA - FEBRUARY 19: Prince performs live at the Fabulous Forum on February 19, 1985 in Inglewood, California. (Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images)
INGLEWOOD, CA - FEBRUARY 19: Prince performs live at the Fabulous Forum on February 19, 1985 in Inglewood, California. (Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images)
Michael Ochs Archives via Getty Images

O 57χρονος συνθέτης, τραγουδιστής (και ηθοποιός) πέθανε ξαφνικά σήμερα (21/4) αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Ήταν κατά γενική ομολογία ένας σπουδαίος καλλιτέχνης με φανταστική σκηνική παρουσία. Έβγαλε πάνω από 30 άλμπουμ που πούλησαν πάνω από 100 εκ.αντίτυπα. Ήταν εξαιρετικά αυστηρός με τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν ελάχιστα δείγματα στο youtube, το Spotify ή το Dailymotion. Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε να βρούμε κάποια από αυτά που δεν θα πάψουν ποτέ να μας συγκινούν και να μας ξεσηκώνουν.

Cream -1991

Το πέμπτο στη σειρά και τελευταίο Νούμερο 1 του Prince στις Ηνωμένες Πολιτείες, από το Diamonds and Pearls. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι το έγραψε την ώρα που κοιτούσε τον εαυτό του στον καθρέφτη (!!!)

Purple Rain-1984

Eκεί που η γκόσπελ συνάντησε το R&B, και το funk, το τραγούδι (που στην πρώτη του μορφή κράταγε πάνω από 8 λεπτά) θεωρείται δικαίως ως ένα από τα ωραιότερα της δεκαετίας του ’80. Λίγοι γνωρίζουν ότι κέρδισε και Όσκαρ.

Nothing Compares 2 U- 1985

To τραγούδι το οποίο έχει τραγουδήσει και ο ίδιος, γράφτηκε αρχικά για το side project του Prince Τhe Family. To 1990 η Sinead O Connor το «απογείωσε» συμπεριλαμβάνοντας το στο άλμπουμ της I Do Not Want What I Haven't Got

Kiss - 1986

Το είχε αρχικά γράψει για το συγκρότημα Mazarati (όχι ούτε εμείς τους ξέρουμε) και το συμπεριέλαβε στο Parade τελευταία στιγμή. Ευτυχώς!

Sexy MF-1992

Τραγούδι που για ευνόητους λόγους προκάλεσε σκάνδαλο. Μια πιο «light» version με τίτλο Sexy Moutha κυκλοφόρησε λίγο αργότερα έτσι ώστε να μπορεί να παιχτεί σε ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Μπόνους-2 καταπληκτικές live ερμηνείες

Creep – live στο Coachella το 2008

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η ερμηνεία στο πασίγνωστο τραγούδι των Radiohead είναι από το 2008 ο Prince επέτρεψε τη δημοσίευση του μόλις το Δεκέμβριο του 2015.

Prince- Lenny Kravitz Αmerican Woman

Μια ερμηνεία που αποδεικνύει πόσο χαρισματικός performer ήταν ο Prince.

Δημοφιλή