33 vintage φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως η Βασίλισσα της Αγγλίας ήταν πάντα μια πρωτοπόρος της μόδας

33 vintage φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως η Βασίλισσα της Αγγλίας ήταν πάντα μια πρωτοπόρος της μόδας

Δεν είναι νέο πως η Βασίλισσα Ελισσάβετ είναι ένα ιδιαίτερο fashion icon. Άλλωστε μέχρι και ο ίδιος ο Karl Lagerfeld έχει εκθειάσει το αψεγάδιαστο και διαχρονικό της στιλ.

Με όλον αυτό το χαμό που γίνεται σχετικά με το στιλ της Kate Middleton, όμως, δεν είναι δύσκολο να στραφεί η προσοχή κάποιου μακριά από την Ελισσάβετ και, έτσι, να μην παρατηρήσει τις ριζοσπαστικές για την εποχή στιλιστικές επιλογές της Βασίλισσας πολύ πριν η Δούκισσα του Cambridge μπει στο προσκήνιο -για την ακρίβεια, πριν καν γεννηθεί. Όπως το ταλέντο της Ελισσάβετ να συνδυάζει τολμηρά μοτίβα σε μία εμφάνιση ή να εφαρμόζει στην εντέλεια το color-blocking.

Πλέον, όταν σκεφτόμαστε τη Βασίλισσα Ελισσάβετ, τη φανταζόμαστε με ταγέρ και καπέλα πάντα σεταρισμένα στο ίδιο χρώμα. Ίσως μάλιστα έχετε ακούσει πως έχει προσλάβει κάποιον για να φορά τα καινούργια της παπούτσια ώστε να τα «ανοίξει» για αυτήν ή πως έχει εμμονή με το μπλε χρώμα.

Σήμερα όμως που η Αυτού Μεγαλειότης της γιορτάζει τα 90α της γενέθλια, είναι η καλύτερη ευκαιρία για να θυμηθούμε κάποιες από τις πρώιμες, λιγότερο προβλεπόμενες εμφανίσεις της. Όπως, για παράδειγμα, ένα επιβλητικό παλτό που φόρεσε όταν ήταν μόλις 9 ετών ή τα δεκάδες λουλουδένια στέμματα που έχει φορέσει μέσα στα χρόνια, πολύ πριν τους hipster του Coachella.

Προς τιμήν των 90ων γενεθλίων της Ελισσάβετ λοιπόν, ελάτε να ρίξουμε μια ματιά στο πόσο ανεπιτήδευτα στιλάτη ήταν η Βασίλισσα παλιότερα -αλλά και πόσο στιλάτη συνεχίζει να είναι.

Queen Elizabeth Vintage Photos