ΔΙΕΘΝΕΣ

16χρονη Αμερικανίδα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από συμμαθήτριές της στις τουαλέτες του σχολείου

Police car on the street at night
Police car on the street at night
Chalabala via Getty Images

Μια 16χρονη έφυγε από την ζωή την Πέμπτη, μετά τον τραυματισμό της σε σχολικό καβγά σε τουαλέτες λυκείου στην Πολιτεία Ντέλαγουερ της Αμερικής.

Φίλοι και συγγενείς αναγνώρισαν την Amy Joyner ως την μαθήτρια που σκοτώθηκε στο λύκειο Howard της πόλης Wilmington στο Ντέλαγουερ. Ο καβγάς ξεκίνησε την ώρα που ξεκινούσαν τα μαθήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του σχολείου.

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν να διερευνούν το περιστατικό και δεν έδωσαν αρκετές πληροφορίες για τον διαπληκτισμό, εκτός από το γεγονός ότι εμπλέκονται στη υπόθεση δύο ακόμα κορίτσια. Οι ανώνυμες μαθήτριες έδωσαν κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα της πόλης, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας, Bobby Cummings. Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει ποιες είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, ούτε έχουν δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα των υπόπτων. Δεν εντοπίστηκαν όπλα στο σημείο που έλαβε χώρα το περιστατικό.

Οι τραυματισμοί της Joyner ήταν τόσο σοβαροί που το ιατρικό προσωπικό της έκανε ανάνηψη στο σημείο και στη συνέχεια την μετέφεραν αεροπορικώς στο νοσοκομείο, όπου αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή. Οι αρχές πρόκειται να κάνουν αυτοψία για να εξακριβώσουν την ακριβή αιτία του θανάτου.

Δεν ήταν από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρο τι προκάλεσε τον καβγά, όμως μαθητές άφησαν να εννοηθεί στα δίκτυα WPVI και NBC Philadelphia ότι ο καβγάς έγινε για ένα αγόρι. Ο Cummings είπε ότι δεν γνώριζε εάν υπήρχαν άλλα προβλήματα στο σχολείο πριν τον καβγά και πρόσθεσε ότι το σχολείο δεν είχε στο παρελθόν περιστατικά βίας.

«Αυτή δεν είναι μια απερίγραπτη τραγωδία για την οικογένεια, αλλά επίσης για το σχολείο και για ολόκληρη την κοινότητα», ανακοίνωσε το σχολικό συγκρότημα της περιφέρειας του Νιου Καστλ. Τα μαθήματα είχαν ακυρωθεί μετά το περιστατικό.

«Είμαι τόσο λυπημένος που μια νεαρή γυναίκα έχασε σήμερα τη ζωή της. Τέτοιου είδους πράγματα δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν. Η καρδιά μου πονάει για την οικογένεια, τα παιδιά που πάνε στο σχολείο, το διοικητικό προσωπικό και την πόλη μας», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Dennis Williams.

*To κείμενο αρχικά δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post.

Popular in the Community