ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22/04/2016 05:34 EEST | Updated 22/04/2016 06:38 EEST

Θετικό σήμα από Ντάισελμπλουμ εν όψει Eurogroup: «Μπορούμε να συζητήσουμε για το χρέος»

ASSOCIATED PRESS
Dutch Finance Minister and chair of the eurogroup finance ministers Jeroen Dijsselbloem addresses the media after a meeting of eurogroup finance ministers at the EU Council building in Luxembourg on Monday, Oct. 5, 2015. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Θετικό σήμα έδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εν όψει της έναρξης της συνεδρίασης στο Άμστερνταμ.

Το ζήτημα του ελληνικού χρέους είναι μια συζήτηση η οποία δεν είχε γίνει ξανά, σημείωσε, προσθέτοντας ότι «το μόνο που είχαμε ήταν μια υπόσχεση ότι εάν οι Έλληνες τηρήσουν πλήρως το πρόγραμμα, θα εξετάζαμε μέτρα για το χρέος. Οπότε είμαστε στην αρχή αυτής της κουβέντας και χαίρομαι που μπορούμε να έχουμε αυτή τη συζήτηση».

Όπως είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, τα νέα από την Αθήνα είναι καλά, οπότε «ας δούμε πού βρισκόμαστε. Αν σημειώσουμε πρόοδο στο περιεχόμενο του προγράμματος και τα επόμενα βήματα, τότε πρέπει να αρχίσουμε συζήτηση για το χρέος. Είμαστε ακόμα στην αρχή αυτής της συζήτησης, οπότε μην περιμένετε συμφωνίες σήμερα».