Τρεις μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα που έλαβαν την υποτροφία από το Stelios Philanthropic Foundation μιλούν για την εμπειρία τους

Το Stelios Philanthropic Foundation του Αποφοίτου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, δίνει για δεύτερη χρονιά, υποτροφίες σε όσους μαθητές ολοκληρώνουν φέτος τη Γ’ Γυμνασίου και ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα International Baccalaureate των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Οι υπότροφοι στην Α’ Λυκείου, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το προπαρασκευαστικό τμήμα PRE-IB των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, που προετοιμάζει για μια εγγυημένη πορεία στο ΙΒ και σίγουρη επιτυχία στα Ξένα Πανεπιστήμια.

Οι φετινοί τρεις μαθητές του Pre-IB των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, η Μάρθα, ο Γιώργος και η Ηλέκτρα, που έλαβαν την υποτροφία από το Stelios Philanthropic Foundation, μας αποκαλύπτουν τις εμπειρίες τους από τη φοίτησή τους στο PRE-IB, τα όνειρά τους αλλά και τον μοναδικό δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον που άνοιξε μπροστά τους μετά την κατάκτηση της υποτροφίας του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου.

Γιατί επέλεξες να φοιτήσεις σε σχολείο με πρόγραμμα Pre-IB;

Μάρθα

Ως ανήσυχο άτομο, θα ήθελα να εκπληρώσω τα εφηβικά μου όνειρα και τους στόχους μου μέσα από ένα πρόγραμμα σπουδών που θα μου επιτρέψει να είμαι «πολίτης του κόσμου».Το ΙΒ είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει και θα εργαστώ για να με οδηγήσει σε ένα υψηλού επιπέδου ξένο Πανεπιστήμιο. Αυτό θα μου επιτρέψει να ολοκληρώσω όχι μόνο τις σπουδές μου, αλλά να ολοκληρωθώ σαν προσωπικότητα μέσα από την επαφή με φοιτητές και καθηγητές από άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς.

Ηλέκτρα

Επέλεξα το πρόγραμμα ΙΒ, διότι επιθυμώ να σπουδάσω σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Ως πρόγραμμα παρέχει πολύ πιο στοχευμένες σπουδές, προσαρμοσμένες ανάλογα με το αντικείμενο αλλά και ποικίλες εθελοντικές δράσεις. Θεώρησα ότι η δυνατότητα παρακολούθησης του Pre-IB λειτουργεί ως σκαλοπάτι που παρουσιάζει μια καλή εικόνα για το τι θα ακολουθήσει.

Γιατί επέλεξες τα Εκπαιδευτήρια Δούκα για τη φοίτησή σου σε πρόγραμμα Pre-IB;

Μάρθα

Για τα Εκπαιδευτήρια Δούκα είχα άμεση πληροφόρηση από άτομα του φιλικού μου περιβάλλοντος. Ήξερα ότι είναι ένα σχολείο υψηλών προδιαγραφών με πολλές επιτυχίες, τόσο σε Πανεπιστήμια του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, που ήταν και το όνειρό μου. Παρακολουθούσα ανελλιπώς την ιστοσελίδα του και ειδικότερα τον θεσμό των υποτροφιών. Όταν είδα την προκήρυξη για την υποτροφία “Stelios”, ήταν ό,τι ακριβώς ζητούσα! Τότε είπα στον εαυτό μου: it’s now or never!!!

Γιώργος

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα είναι ένα από τα καλύτερα σχολεία στην Αττική και το Ρre-IB πρόγραμμά τους έχει εξαιρετική φήμη. Επίσης, μέσω της υποτροφίας του κυρίου Χατζηιωάννου, μου δόθηκε αυτή η δυνατότητα, οπότε η επιλογή αυτή ήταν ουσιαστικά μονόδρομος.

Ποια είναι η εμπειρία σου από την πρώτη χρονιά στο PRE-IB των Εκπαιδευτηρίων Δούκα;

Μάρθα

Είμαι πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη που αποτελώ πια ενεργό μέλος της οικογένειας των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Γνώρισα νέους φίλους, νέους καθηγητές, κάνω πολλές δραστηριότητες –κάτι που ήθελα πάντα για να είμαι σε ισορροπία. Ο εθελοντισμός ήταν πάντα μέρος της ζωής μου και χάρηκα τόσο πολύ που σε αυτό το σχολείο κάνουμε πολλές εθελοντικές δράσεις.

Ηλέκτρα

Οι εμπειρίες μου από την πρώτη χρονιά στα Εκπαιδευτήρια Δούκα είναι εξαιρετικές. Οι καθηγητές είναι εξαιρετικοί και ως εκπαιδευτικοί αλλά και ως άνθρωποι. Το κλίμα στην τάξη είναι φιλικό και για αυτό τον λόγο άλλωστε δεν υπήρξε πρόβλημα στην ένταξή μου.

Γιώργος

Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ καλύτερα από ό,τι το περίμενα. Το σχολείο είναι ένας χώρος που περνώ καλά και από τις μέχρι τώρα εμπειρίες μου από το Ρre-IB ανυπομονώ για την καινούρια χρονιά.

Πώς πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει στο μέλλον σου η υποτροφία που σου χορήγησε το Stelios Philantropic Foundation για να φοιτήσεις στα Εκπαιδευτήρια Δούκα;

Μάρθα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια μικρή πόλη και παρότι το σχολείο εκεί μου έδωσε αρκετά εφόδια, δεν ήταν αρκετό για μένα. Πάντα έψαχνα κάτι παραπάνω, κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό. Από μικρή κατάλαβα ότι η ανησυχία μου αυτή θα με οδηγήσει πέρα από τα «σύνορα» του περιβάλλοντος των παιδικών μου χρόνων. Με την υποστήριξη της οικογένειάς μου, αναζήτησα τον τρόπο που θα υλοποιήσω τα όνειρά μου και τότε ήταν που η υποτροφία «Stelios» …μου έκλεισε το μάτι!!

Αυτό που οραματίζομαι για το μέλλον μου είναι ένα πολύ καλό Πανεπιστήμιο, με σπουδές που θα έχουν ως κέντρο τον άνθρωπο. Θεωρώ πολύ σημαντική την ανθρώπινη ζωή και είναι στις προτεραιότητές μου να εργαστώ πολύ σκληρά για αυτό.

Γιώργος

Σίγουρα το γεγονός ότι ήρθα στα Εκπαιδευτήρια Δούκα άλλαξε τελείως τις προοπτικές για το μέλλον μου. Πλέον μου έχουν ανοίξει πολλοί δρόμου και πραγματικά δεν θα μπορούσα να φανταστώ τι θα γινόταν αν δεν ερχόμουν. Νιώθω απίστευτα τυχερός και ευχαριστώ από καρδιάς το Stelios Philantropic Foundation για αυτή την ευκαιρία.

Τι θα πρότεινες σε κάποιον φίλο σου που σκέφτεται να κάνει αίτηση για το πρόγραμμα υποτροφιών του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου;

Ηλέκτρα

Με μια πρόταση είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία οπότε κυνήγησέ την και σου εύχομαι καλή επιτυχία!

Γιώργος

Αν κάποιος πιστεύει ότι έχει τις απαιτούμενες ικανότητες και δυνατότητες και αισθάνεται πως έχει θέληση για δουλειά και τελικά, επιτυχία δεν πρέπει να διστάσει στιγμή. Μια υποτροφία του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου θα του άλλαζε τη ζωή!

Εάν είσαι μαθητής που φέτος τελειώνεις τη Γ΄ Γυμνασίου και ενδιαφέρεσαι να φοιτήσεις με υποτροφία στο International Baccalaureate, μπορείς να υποβάλεις την αίτησή σου μέχρι τις 24.04.2016.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.