Μητσοτάκης: «Αφήνουμε πίσω μας κακές πρακτικές του παρελθόντος. Παραγοντισμοί και φέουδα δεν χωράνε στη ΝΔ»

Μητσοτάκης: «Αφήνουμε πίσω μας κακές πρακτικές του παρελθόντος. Παραγοντισμοί και φέουδα δεν χωράνε στη ΝΔ»
Sooc

Στο «νέο τους σπίτι» καλωσόρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα μέλη και τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας κατά την ομιλία του στην έναρξη των εργασιών του 10ου τακτικού Συνεδρίου του κόμματος που έλαβε χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, δίπλα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία τριών πολιτικών αρχηγών του κόμματος στο Συνέδριο: Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκης, τον οποίο αποκάλεσε «άνθρωπο που νίκησε τον λαϊκισμό», τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος «συγκρούστηκε με τα συμφέροντα» και τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, κατά τον ίδιο, «έκανε τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη». Στη συνέχεια έκανε ξεχωριστή μνεία στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος «κράτησε την ΝΔ ενωμένη σε μια δύσκολη χρονική στιγμή».

Αφού αναφέρθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως την «πιο επικίνδυνη κυβέρνηση από την μεταπολίτευση και μετά», ο αρχηγός της ΝΔ εξέφρασε την χαρά του που αποτελεί μέλος μιας μεγάλης πολιτικής οικογένειας, όπως είπε.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι πολλοί αμφισβήτησαν εάν μπορεί να γίνει αρχηγός κόμματος χωρίς ένα μεγάλο μηχανισμό πίσω του, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι «γι' αυτόν ακριβώς το λόγο βγήκα».

«Αφήνουμε πίσω μας κακές πρακτικές του παρελθόντος. Παραγοντισμοί και φέουδα δεν χωράνε στη Νέα Δημοκρατία όπως την ονειρευόμαστε», τόνισε.

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε να μην προδώσει την εμπιστοσύνη τους. «Από εμάς θα ακούτε μόνο την αλήθεια», είπε και πρότεινε μια συμφωνία αλήθειας με τους ψηφοφόρους του.

«Είμαι βέβαιος ότι η σιωπηλή πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων είναι έτοιμοι να κωπηλατίσουν μαζί μας προς την έξοδο από την κρίση», είπε.

Ο ίδιος τόνισε ότι η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών που τα κατάφεραν.

«Έχουμε το παράδειγμα της Κύπρου. Αν τα κατάφερε η Κύπρος, μπορούμε να τα καταφέρουμε κι εμείς».

Όσον αφορά τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, ο ίδιος τόνισε την σημασία της παρουσίας μας στον πυρήνα της Ένωσης «όχι όμως ως επαίτης, αλλά ως ισότιμο μέλος».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα δώσει οξυγόνο στην Ελλάδα και τόνισε ότι οι δύο μεγάλες αρχές του κόμματος είναι η ελευθερία και αλληλεγγύη.

«Η πολιτική μας υπηρετεί δύο θεμελιώδεις αρχές: ελευθερία και αλληλεγγύη. Όλες οι πολιτικές μας εμπεριέχουν αυτές τις δύο έννοιες».

Αναφερόμενος στην ελευθερία ξεκαθάρισε ότι η ελεύθερη οικονομία είναι αδιαπραγμάτευτη για την ΝΔ και όσον αφορά την αλληλεγγύη είπε: «η προστασία των αδυνάτων είναι προτεραιότητα της ΝΔ, δεν θα εκχωρήσουμε στην αριστερά το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας».

Αναφερόμενος ξανά στην συμφωνία αλήθειας με τους ψηφοφόρους του, ο ίδιος τόνισε ότι η συμφωνία έχει δύο μόνο άρθρα: «Άρθρο 1. Οι πολίτες μας εμπιστεύονται να χαράξουμε την πορεία που θα ακολουθήσουμε. Άρθρο 2 να λέμε πάντα την αλήθεια».

Στη συνέχεια τόνισε ότι η κυβερνητική πρόταση της ΝΔ διαπερνάτε από «τα 5 Άλφα», Ανάπτυξη – Αξιοκρατία – Αλληλεγγύη – Αριστεία – Αξιοπιστία.

«Η ΝΔ έρχεται να ενσωματώσει την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία. Ξαναπάμε την Ελλάδα μπροστά», κατέληξε.

Δημοφιλή