Φωτογραφίες που «μυρίζουν» βιβλίο: Πώς η Αθήνα γιόρτασε για πρώτη φορά τη λογοτεχνία

Φωτογραφίες που «μυρίζουν» βιβλίο: Πώς η Αθήνα γιόρτασε για πρώτη φορά τη λογοτεχνία

Η 23η Απριλίου, η οποία έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, αφιερωμένη σε δύο εμβληματικά πρόσωπα της διεθνούς λογοτεχνίας που έφυγαν την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616) από τη ζωή, τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ και τον Μιγκέλ ντε Θερβάντες, τιμάται από φέτος και στην Ελλάδα.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 400 χρόνων από τον θάνατο των σπουδαίων συγγραφέων, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ– Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώθηκε και ο «Περίπατος του Βιβλίου», μια όμορφη βόλτα στην Αθήνα του βιβλίου και περιλαμβάνει γνωστά και άγνωστα σημεία τα οποία το αθηναϊκό κοινό δεν έχει συχνά την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος άνοιξε τις πόρτες στο κοινό για τον Μεγάλο Περίπατο, με ξεναγήσεις στις 10 π.μ., 11:30 π.μ. και 13:00 μ.μ., ενώ στην συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση σε εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία του κέντρου, περιμετρικά της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

books

Δημοφιλή