ΔΙΕΘΝΕΣ
23/04/2016 16:22 EEST | Updated 23/04/2016 16:22 EEST

«Όχι άλλα λόγια, όχι άλλες δικαιολογίες»: ο δυναμικός λόγος του Ντι Κάπριο στην επικύρωση της Σύμβασης του ΟΗΕ για το κλίμα

Jemal Countess via Getty Images
NEW YORK, NY - APRIL 22: Actor/activist Leonardo DiCaprio speaks during the Paris Agreement For Climate Change Signing at United Nations on April 22, 2016 in New York City. (Photo by Jemal Countess/Getty Images)

Να προχωρήσουν σε έργα και να μην μείνουν στα λόγια προέτρεψε ο βραβευμένος -πλέον- με Όσκαρ ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο τους ηγέτες του κόσμου, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή επικύρωσης της Σύμβασης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

Την Παρασκευή 22 Απριλίου, «Ημέρα της Γης», εκπρόσωποι από 160 χώρες του ΟΗΕ βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη για την συμβολική επικύρωση της Σύμβασης του ΟΗΕ για το κλίμα, που στόχο έχει την διατήρηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτή παρευρέθηκε και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ιδρυτής του Ιδρύματος Leonardo DiCaprio Foundation για την προστασία της Γης και πρέσβης του ΟΗΕ για την ειρήνη.

Ο διακεκριμένος ηθοποιός ζήτησε από τους ηγέτες και των 160 χωρών να προχωρήσουν σε πράξεις και να μην μείνουν σε λόγια και νέες έρευνες που επιβεβαιώνουν τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

«Όχι άλλα λόγια, όχι άλλες δικαιολογίες, όχι άλλες 10ετείς έρευνες», τόνισε, προσθέτοντας ότι «ο κόσμος τώρα παρακολουθεί».