Πώς μια γυναίκα εντόπισε τα ίχνη του βιαστή της μετά από 20 χρόνια φόβου

Πώς μια γυναίκα εντόπισε τα ίχνη του βιαστή της μετά από 20 χρόνια φόβου
A young woman looking anxious and fearful with her hands over her eyes
A young woman looking anxious and fearful with her hands over her eyes
PeopleImages via Getty Images

Τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη του βιαστή της, των συγγενών και των άλλων θυμάτων του περιέγραψε η 62χρονη δημοσιογράφος Joanna Connors στον Independent.

H ίδια διένυε την τέταρτη δεκαετία της ζωής της και είχε κλείσει μια συνέντευξη με έναν θεατρικό συγγραφέα σε μια Πανεπιστημιούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Όταν όμως επισκέφτηκε τον χώρο όπου γίνονταν οι πρόβες της παράστασης, δεν ήταν κανείς, παρά μονάχα ένας άνδρας που επιδιόρθωνε τα φώτα της σκηνής.

«Θα γυρίσουν», της είχε πει και προσφέρθηκε να της δείξει το εσωτερικό του θεάτρου.

Εκείνη δέχτηκε να τον ακολουθήσει, όμως εκείνος της έκοψε το λαιμό με ένα μαχαίρι, την τράβηξε πίσω από την αυλαία και την βίαζε για περισσότερη από μία ώρα.

«Η επίθεση με άλλαξε από μια νέα γυναίκα με αυτοπεποίθηση και αγάπη για την περιπέτεια, σε ένα φοβισμένο, σχεδόν αγοραφοβικό άτομο», εξηγεί η ίδια.

Η Connors, όταν διεξήχθη η εκδίκαση της υπόθεσης, γνώριζε μονάχα το όνομα του άνδρα, ότι είχε μεγαλώσει στη Βοστόνη και ότι είχε αποφυλακιστεί υπό όρους μια εβδομάδα νωρίτερα. Είκοσι χρόνια μετά, η ίδια αποφάσισε να μάθει τα πάντα για τον ίδιο.

Παρόλο που έμαθε ότι ο ίδιος είχε πεθάνει στη φυλακή λίγα χρόνια νωρίτερα, η δημοσιογράφος ζήτησε από τις αρχές τα αρχεία της υπόθεσης για να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τον ίδιο, όπως την ημερομηνία γέννησής του και την οικογενειακή του κατάσταση. Με αυτό τον τρόπο βρήκε τα τρία αδέλφια του και ορισμένα από τα θύματά του.

Όπως η ίδια εξήγησε στον Independent, αποκόμισε πολλά μιλώντας με τους συγγενείς του.

«Ήθελαν αν μιλήσουν για τις ιστορίες του, οι οποίες αποτελούσαν την ιστορία των δύο Αμερικών: Την Αμερική των προνομιούχων, στην οποία μεγάλωσα, και την Αμερική της φτώχειας και των μεγάλων προβλημάτων, όπου ζούσαν αυτοί», είπε.

«Ήταν σοκαριστικό και αποκαρδιωτικό και ένιωσα ένοχη που δεν το γνώριζα αυτό», πρόσθεσε.

Η Connors εξήγησε όμως ότι τα θύματα του βιασμού πρέπει να σταματήσουν να νιώθουν τύψεις και να αρχίσουν να μιλούν για όσα βίωσαν. Η ίδια μιλά ανοιχτά για το συγκεκριμένο θέμα στο βιβλίο « I will find you».

Δημοφιλή