Πώς η «Σχολή Ερωτικών Ταινιών» προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα στο πορνό του μέλλοντος

Πώς η «Σχολή Ερωτικών Ταινιών» προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα στο πορνό του μέλλοντος

Την εμπειρία του στην «Σχολή Ερωτικών Ταινιών» περιέγραψε στην ιστοσελίδα Elite Daily News, o παραγωγός βίντεο Kevin Losani.

Η «Σχολή Ερωτικών Ταινιών» δεν αποτελεί πραγματικό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. Στην πραγματικότητα είναι ένα τριήμερο σεμινάριο που λαμβάνει κάθε χρόνο τον μήνα Μάρτιο και στόχο έχει να δώσει στους νέους κινηματογραφιστές όλες τις κατάλληλες συμβουλές για την παραγωγή ενός βίντεο ή ταινίας πορνογραφικού περιεχομένου. Η ιδέα, την οποία είχε η σκηνοθέτης φεμινιστικών ταινιών πορνό, Μάντισον Γιανγκ, ξεκίνησε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία.

Το σεμινάριο έλαβε χώρα στις 18, 19 και 20 Μαρτίου στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τον Losani που παρευρέθηκε, η εμπειρία ήταν ιδιαίτερα αναζωογονητική. Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος είχε και κάποια δυσπιστία.

«Τι διαφορετικό θα μάθουμε από μια Σχολή Κινηματογράφου; Γιατί να μην μάθουμε πως να φτιάχνουμε ταινίες και μετά να βάλουμε ανθρώπους να κάνουν σεξ;», αναρωτιόταν ο Losani.

Τα μαθήματα περιελάμβαναν σε αρκετά σημεία το περιεχόμενο πολλών κινηματογραφικών σχολών. Περιλαμβάνει μαθήματα πάνω στο σενάριο, τον φωτισμό, τον χειρισμό της κάμερας και το μοντάζ. Μόνο που προσθέτει και ορισμένα σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν όταν γυρίζεται μια ταινία πορνό: η δημιουργία της σωστής ατμόσφαιρας για τους ηθοποιούς, ώστε το σεξ να είναι αυθεντικό και παθιασμένο.

Η Γιανγκ προσπαθεί ακόμα να ωθήσει τους νέους κινηματογραφιστές να αλλάξουν τα δεδομένα στον ερωτικό κινηματογράφο, να πειραματιστούν με νέα κόνσεπτ και να δημιουργήσουν περιεχόμενο που δεν θα απευθύνεται απαραίτητα σε κοινό που θέλει μονάχα να αυτοικανοποιηθεί. Όπως ανέφερε ένας από τους παρευρισκόμενους, μέσω του σεξ μπορείς να συζητήσεις για πολλά ακόμα θέματα, όπως είναι η ισότητα των φύλων, η πατριαρχία, ο ρατσισμός, ο καπιταλισμός και άλλα ζητήματα.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περάσουν περισσότερες από 10 ώρες παρακολουθώντας μαθήματα, αλλά και δουλεύοντας με πορνοστάρ.

Δημοφιλή