7 σημάδια ότι ο/η σύντροφός σας δεν είναι ο κατάλληλος για εσάς

7 σημάδια ότι ο/η σύντροφός σας δεν είναι ο κατάλληλος για εσάς
Getty Images

Στην αρχή της σχέσης είναι εύκολο να παραβλέπει κανείς όλα τα προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι εσείς και ο/η σύντροφός σας δεν ταιριάζετε. Υπάρχουν όμως και μερικά σοβαρά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

1. Υπάρχει συνέχεια κριτική, ενώ τα κοπλιμέντα είναι ελάχιστα

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην αρνητική και τη θετική προσοχή. Ο/Η σωστός/ή σύντροφος προσφέρει θετική προσοχή, σας επευφημεί όταν πάρετε προαγωγή και σας αγκαλιάζει όποτε έχετε ανάγκη. Εκείνος/η, όμως, που δεν είναι ο κατάλληλος για εσάς είναι τόσο απασχολημένος να σας δείχνει συνέχεια τα λάθη που κάνετε που δεν έχει χρόνο για να σας πει «μπράβο».

2. Όταν είστε μαζί του/της νιώθετε μεγάλη ανασφάλεια με τον εαυτό σας

Εάν κοιτάζετε συνέχεια το κινητό σας και ψάχνετε για σημάδια ότι σας θέλει, μάλλον δεν είναι το κατάλληλο ταίρι. Κάποιος που αξίζει την προσοχή σας, θα μπορεί να αναγνωρίσει την αξία σας και το να περνάει χρόνο μαζί σας θα είναι προτεραιότητα και όχι η τελευταία του επιλογή.

3. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη

Ένα ζευγάρι που ζει με αμφισβήτηση και έλλειψη εμπιστοσύνης δεν είναι και το καλύτερο ζευγάρι. Η εμπιστοσύνη σε μία σχέση είναι ο θεμέλιος λίθος.

4. Γνωρίζετε όλους τους/τις πρώην του/της

Έχετε σχέση με τον/την σύντροφό σας και όχι με την κοπέλα που είχε στο πανεπιστήμιο, ούτε με τον συνάδελφο με τον οποίο έβγαινε για ένα διάστημα, ούτε χρειάζεται να γνωρίσετε τι έκανε ο καθένας τους διαφορετικά ή καλύτερα σε μία σχέση. Εάν αρχίσουν να μπλέκονται πολλά άτομα στη σχέση σας, έχετε κάθε δικαίωμα να ζητήσετε από τον/την σύντροφό σας να σταματήσει τις συγκρίσεις.

5. Οι δυο σας περνάτε καλά μόνο όταν είστε έξω και παρτάρετε

Σίγουρα, είναι σημαντικό να μπορείτε να περνάτε καλά μαζί και να διασκεδάζετε, αλλά αυτές δεν πρέπει να είναι οι μόνες στιγμές που περνάτε καλά.

6. Οι τσακωμοί σας είναι εφιαλτικοί

Σε όλες τις σχέσεις υπάρχουν τσακωμοί και εντάσεις, αλλά σε μία υγιή σχέση δεν χωράνε πείσματα , ειρωνεία και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Όταν το άλλο σας μισό αρχίσει να γίνεται αμυντικό και να μαζεύεται στον εαυτό του, επειδή έχετε μία διαφωνία, τότε τα πράγματα είναι ανησυχητικά.

7. Το άλλο σας μισό, σας δείχνει τρυφερότητα μόνο όταν θέλει κάτι

Ο/Η σύντροφός σας είναι πολύ γλυκός/ιά μαζί σας αλλά μόνο όταν χρειάζεται κάτι από εσάς, μόλις, όμως, πείτε το «ναι» και του/της κάνετε την χάρη, σταματάνε τα χάδια και τα καλά λόγια.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.