Υπάρχουν παιδιά που ναυαγούν στη στεριά: Το βίντεο των ΓτΚ για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Υπάρχουν παιδιά που ναυαγούν στη στεριά: Το βίντεο των ΓτΚ για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Βίντεο για τα ασυνόδευτα παιδιά που φτάνουν στην Ευρώπη δημοσίευσαν οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου στο διαδίκτυο.

Στο βίντεο διάρκειας ενός λεπτού βλέπουμε μια λέμβο με πρόσφυγες να καταφτάνει στην ακτή ενός ελληνικού νησιού. Πρόσφυγες βαδίζουν σιγά-σιγά προς το κέντρο της παραλίας, όμως ένα μικρό κορίτσι μένει πίσω.

«Παιδικότητα που χάνεται στο πέρασμα... τραύμα λόγω απώλειας της οικογένειας... θύματα βιαιοπραγιών και trafficking... κίνδυνος σοβαρός ασθενειών», γράφουν οι τίτλοι του βίντεο.

Οι πρόσφυγες αφήνουν τα σωσίβιά τους, αγκαλιάζουν τους αγαπημένους τους, τυλίγονται με κουβέρτες. Το μικρό κορίτσι όμως έχει μείνει μόνο, δείχνει χαμένο.

«Υπάρχουν παιδιά που ναυαγούν στη στεριά», καταλήγει το βίντεο, θέλοντας να καταδείξει τους κινδύνους με τους οποίους έρχονται αντιμέτωπα πολλά προσφυγόπουλα, αφού έχουν γλιτώσει τον πνιγμό στο Αιγαίο.

Υπενθυμίζουμε ότι μόνο το 2015, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που υπέβαλαν αίτηση για άσυλο στην Ευρώπη ήταν τουλάχιστον 95.000, σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού Bureau of Investigative Journalism.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 15 συνολικά τμήματα (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ισπανία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σουηδία). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Δημοφιλή