Βυθίζεται στο λιμάνι του Πειραιά το "Παναγία Τήνου"

Βυθίζεται στο λιμάνι του Πειραιά το "Παναγία Τήνου"

Ο γερόλυκος του Αιγαίου “Παναγία Τήνου” (πρώην Άγιος Γεώργιος) που επί χρόνια δάμαζε τα άγρια νερά του Αιγαίου, έγειρε κουρασμένος από τα οικονομικά προβλήματα που είχε η εταιρεία. Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο που ήταν δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά στην προβλήτα της πύλης E4 δεν εκτελούσε δρομολόγια αλλά το πρωί της Τρίτης, πήρε επικίνδυνη κλίση καθώς παρουσίασε μεγάλη εισροή υδάτων.

Ιδιωτική εταιρεία απορρύπανσης έχει ποντίσει πλωτό φράγμα καθώς το πλοίο αν και παροπλισμένο είχε καύσιμα, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει δύτες αλλά και ρυμουλκά που προσπαθούν να διορθώσουν την κλίση κάνοντας απάντληση υδάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλήρωμα του πλοίου της Ventouris Sea Lines είχε προβεί στο παρελθόν σε επίσχεση εργασίας καθώς υπήρχαν οφειλές δεδουλευμένων ενώ είχαν κινηθεί διαδικασίες κατάσχεσης του από τον ΟΛΠ και το ΝΑΤ προς τα οποία επίσης υπήρχαν οφειλές. Εφόσον η κατάσχεση έχει ολοκληρωθεί- θέμα για το οποίο υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες- οι δύο φορείς φέρουν και την ευθύνη για την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι και την επικίνδυνη κλίση που έλαβε διαφορετικά κατά το νόμο υπεύθυνη παραμένει η εταιρεία.

Σημειώνεται πως κατ' επανάληψη στο παρελθόν τόσο οι λιμενικές αρχές όσο και ο ΟΛΠ έχουν επισημάνει πως δεν θα πρέπει να παραμένουν δεμένα στο λιμάνι πλοία τα οποία δεν εκτελούν δρομολόγια, πολύ περισσότερο δε πλοία που εδώ και καιρό παραμένουν παροπλισμένα.

Παναγία Τήνου

Δημοφιλή